Sektörel

Avrupa Konutları İstanbul'daki 6'ncı, Türkiye'deki 8'inci AVM'sini aldı! Profilo AVM konut oluyor!

Türkiye'nin en eski AVM'lerinden biri olan Mecidiyeköy'deki Profilo AVM satıldı. AVM'yi Artaş Grubu'nun satın aldığı gündeme gelirken, yerine konut yapılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...  Artaş Grubu'nun, 65 milyon dolar bedelle satın aldığı Profilo AVM'nin tam iki parselden oluşan 18 dönüm büyüklüğe sahip arazisinde konut projesi yapmayı planladığı öğrenildi

Türkiye’nin en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Profilo Alışveriş Merkezi, Artaş Grubu tarafından satın alındı. 

Artaş Grubu'nun, 65 milyon dolar bedelle satın aldığı Profilo AVM'nin tam iki parselden oluşan 18 dönüm büyüklüğe sahip arazisinde konut projesi yapmayı planladığı öğrenildi.

NB Ekonomi'den Necla Dalan'ın haberine göre; tarafların bu hafta başında el sıkıştığı, şu anda da son ayrıntılar için görüşmeler yapıldığı belirtildi. 

ARTAŞ GRUBU'NUN İSTANBUL'DAKİ 6'INCI, TÜRKİYE'DEKİ 8'NCİ AVM'Sİ

Profilo Alışveriş Merkezi, Artaş Grubu’nun bu yıl satın aldığı ikinci büyük alışveriş merkezi oldu. Artaş, geçen Mart'ta da Forum Trabzon Alışveriş Merkezi’ni 53 milyon Euro bedelle satın almıştı. 

Aynı zamanda Profilo AVM, Artaş Grubu'nun İstanbul'daki 5'inci, Türkiye'deki 8'inci AVM'si oldu. Artaş Grubu bünyesindeki AVM'ler şu şekilde:

Vadistanbul AVM, Arenapark AVM, Armonipark AVM, Carousel AVM, Forum Trabzon AVM, Kayseri Park AVM, Tema World ve Profilo AVM. 

İşte ayrıntılar...

2014'TE 150 MİLYON DOLARA, 2019'DA 425 MİLYON TL'YE SATIŞA SUNULDU

1997 yılında açılan ve borçları sebebi ile zor zamanlar geçiren Profilo AVM, 2014'te de 150 milyon dolara satışa sunuldu ancak alıcısı olmadı. Profilo AVM daha sonra İş Bankası'na geçti ve 2019'da yeniden 425 milyon lira başlangıç bedeliyle satışa sunuldu. Fakat satış yapılmadı. 

İş Bankası, Profilo AVM’yi geçen Kasım'da 989 milyon lira bedelle İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na sattı. 10 Kasım 2021 tarihinde İş GYO'dan konuyla ilgili "Yönetim Kurulumuzun 09.11.2022 tarihinde yapılan toplantısında; İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi'nde bulunan Profilo Alışveriş Merkezi'nin, yanındaki taşınmaz ile birlikte, T. İş Bankası A.Ş.'den 989 milyon TL bedel üzerinden satın alınmasına karar verilmiştir" açıklaması yapıldı. 

Profilo AVM'de toplam 60 bağımsız bölüm bulunuyor. Profilo AVM, 2 adet kademeli (A ve B) bodrum kat + zemin kat + 1 adet kademeli normal kat (A ve B) + 1 adet normal kat olacak şekilde 8 kattan oluşuyor. AVM'de toplam 56 adet dükkân, 1 adet cafe, 1 adet tiyatro, 1 adet eğlence ve 1 adet sinema yer alıyor. 

Süleyman Çetinsaya, Bekir Kılıç ile beraber Çelik Halat'ı satın aldı! 

Milpa'nın Pendik arazisi resmen Süleyman Çetinsaya ve Bekir Kılıç'ın!

Süleyman Çetinsaya yeni şirket kurdu!