Kent Haberleri

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euro 4 gün sonra böyle olacak! Eurosunu kapan dövizciye koşacak

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 2023 Mart ayındaki faiz kararını 16 Mart tarihinde açıklayacak. Karar öncesi bankadan açıklama geldi.  Euro 4 gün sonra böyle olacak! Eurosunu kapan dövizciye koşacak. Piyasalar heyecanla 16 Mart tarihinde yapılacak faiz kararını beklerken Banka'dan açıklama geldi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından şahin tonda mesajlar gelmeye devam ediyor. Piyasalar heyecanla 16 Mart tarihinde yapılacak faiz kararını beklerken Banka'dan açıklama geldi.  Euro 4 gün sonra böyle olacak! Eurosunu kapan dövizciye koşacak.

AVRUPA MERKEZ BANKASI AÇIKLADI!

ECB'nin 16 Mart tarihinde vereceği kararda ilk olarak 50 baz puanlık ve ardından her biri 25 baz puanlık üç adım ile faiz oranlarını üst üste dört kez daha artırması bekleniyor. 

Ekononmistlere göre Avrupa Merkez Bankası (ECB), gelecek haftaki kesin olmayan yarım puanlık artırım ile birlikte her biri 25 baz puanlık üç artırım daha yapacak ve 5 trilyon Euro'luk  tahvil portföyünü daha hızlı gevşeterek enflasyona karşı mücadelesini hızlandıracak.

ECB Baş Ekonomisti Philip Lane, borçlanma maliyetlerinin "makul sayıda çeyrek" boyunca zirvede kalabileceğini belirtse de analistler, bir önceki ankete bakarak daha kısa bir süre için orada kalmalarını bekliyor.

Bankanın şahin faiz açıklaması, ekonomistleri faizler ile ilgili beklentisi ve şahin mesajların devam edeceğini belirtmesi euro kurunun başta dolar karşısında gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazanmasını işaret ediyor. Faizlerin bu  şekilde artması euro kurunda hızlı yükselişlerin olacağını işaret ediyor. Ekonomistlere göre şuanda 1,05 bandında olan euro dolar paritesinin  1,10, bu seviyeni, kırılması ile de 1,12 bandında çıkması öngörülüyor.

11 Mart euro ne kadar? Euro/TL bugün kaç lira? Euro bugün ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira oldu? 11 Mart 2023 euro/TL kuru...

EURO/TL BUGÜN NE KADAR? EURO BUGÜN KAÇ LİRA? 11 MART 2023 EURO/TL KURU

11 Mart Cumartesi euro/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar ve euro alıp satmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Bugün euro/TL kuru20,34 liradan alınıp 20,40 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi ise 1,0640 bandında hareket ediyor.