Ekonomi

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Euro böyle olacak! Elinde 1 euro bile olanlar dikkat

Euro, bugün dolar kuru karşısında yüzde 0,5 değer kazarak yükselişe geçerken son dakika euro ile ilgili Avrupa Merkez Bankası'ndan kritik açıklama geldi. Elinde 1 euro bile olanlar hemen baksın, euro böyle olacak. ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Fed'in bir hafta sonraki faiz toplantısında faizleri düşüreceğine yönelik gelen sinyaller dolar kurunun düşmesine neden oldu

Euro, geçtiğimiz haftalarda dolar karşısında güç kazandı. ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Fed'in bir hafta sonraki faiz toplantısında faizleri düşüreceğine yönelik gelen sinyaller dolar kurunun düşmesine neden oldu. Dolar endeksi 105 seviyesine kadar gerilerken euro dolar karşısında güçlenmeye başladı. Euro/TL kuru 19 TL rekorunu kırarak yukarı yönlü hamlesine devam  ediyor.

Bugün ise euro dolar karşısında tekrar yüzde 0,5 değer kazandı. Euro kurunu yakından takip eden yatırımcılar ve euro almak isteyenler euro kurunun ne kadar olacağını merak edip son dakika gelişmeleri takip ediyor. Bugün Avrupa Merkez Bankası'ndan euronun kaderini belirleyecek kritik bir açıklama geldi. Peki euro ne olacak? Euro kuru yükselecek mi? İşte o açıklama...

AVRUPA MERKEZ BANKASI AÇIKLADI

Euro/dolar paritesi bugün Euro Bölgesi’ne ait PMI verileri öncesinde yüzde 0,5 artışla 1,0348 seviyesinden işlem görüyordu. Bununla birlikte Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından, faiz artırımı temposuna devam edeceğine yönelik sinyaler gelmeye başladı. Bu durum bankanın faiz artışına gideceğine dair beklentiler oluşturmaya başladı. Faiz artışlarının gerçekleşmesi halinde euro kurunun yükselişi kaçınılmaz olacak. Enflasyon şu anda yüzde 10'un üzerinde seyrediyor.

Yönetim Konseyi üyesi Gediminas Šimkus, Salı günü yaptığı açıklamada ECB'nin Aralık ayında faizleri en az yarım puan artırması gerektiğini söyledi.

Peki euro bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? Euro/TL kaç lira? İşte son dakika euro kuru 23 Kasım 2022...

EURO KURUNDA SON DURUM 23 KASIM 2022

Son dakika euro kuru milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Euro bugün güne 19,24 liradan başlarken kapanışta 19,4 liraya yükseldi. Euro kuru bugün yüzde 0,21 yükseliş gösterdi. Euro alış fiyatı ise bugün 19,28 liradan kapanış yaptı. Euro dolar paritesi ise 1,0330 seviyesine yükseldi.