Kent Haberleri

Avrupa Merkez Bankası Başkanı net konuştu! Euro 5 saat sonra böyle olacak! Elinde euro olanlar koşun, bakın

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı için geri sayım başladı. ECB faiz kararı bugün açıklanacak. Faiz kararı ve karar sonrası euronun yönü merak ediliyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı net konuştu! Euro 5 saat sonra böyle olacak! Elinde euro olanlar koşun, bakın! Kararın ne olacağı ve karar sonrası euro kurunun yönü merak konusu

Piyasaların heyecanla beklediği ikinci kritik gelişme olan Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı bugün belli olacak. Kararın ne olacağı ve karar sonrası euro kurunun yönü merak konusu. ECB faiz kararı öncesi ekonomsitlerden yorumlar gelmeye de devam ediyor. Asıl açıklama ise ECB Başkanı Christine Lagarde'den geldi. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı net konuştu! Euro 5 saat sonra böyle olacak! Elinde euro olanlar koşun, bakın!

AVRUPA MERKEZ BANKASI BAŞKANI NET KONUŞTU!

Dün açıklanan Fed faiz kararında sonra bugün de gözler Avrupa Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. ECB Başkanı Christine Lagarde’ın tahvil faizleri konusuna yoğunlaşmaya çalışması bekleniyor.

 

ECB, enflasyondaki sert yükselişi sınırlamak için temmuzdan bu yana faizleri toplam 2,5 puan artırdı. Fakat politika yapıcılar şu anda yüzde 10'un hafif altında bulunan enflasyonu 2025 yılına kadar ECB'nin yüzde 2 hedefine düşürmek için daha fazlasına ihtiyaç duyulacağını dile getirdiler.

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz politikasına yönelik önemli mesajlar veren Lagarde; "piyasaların faiz artışında frene basılacağı görüşünden vazgeçmesi gerektiğini" ifadelerini kullandı. 

 

EURO 5 SAAT SONRA BÖYLE OLACAK!

ECB, bu yılın ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek. Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını saat 16.15'te açıklanacak.  Rabobank ECB ve Avro Bölgesi Makro Strateji Başkanı Elwin de Groot ECB'de tartışmalarda şahin grubun hala baskın pozisyonda bulunduğunu belirtti. 

 

50 baz puanlık artışın kesin gözüktüğünü ifade edildi. Faizlerin artması halinde euronun yükselmesi bekleniyor. Euro dolar paritesi karar sabahı 1,10'a yükseldi. Euro dolar karşısında üstünlüğünü korumaya devam ediyor.

 

EURO BUGÜN NE KADAR? EURO/TL KAÇ LİRA? 2 ŞUBAT PERŞEMBE EURO KAÇ LİRA?

2 Şubat Perşembe euro/TL kuru bugün yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından merak ediliyor. Bugün euro/TL kuru alış fiyatı 20,82 lira, satış fiyatı ise 20,89 lira seviyesinden işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise şu dakikalarda 1,1013 bandında değerleniyor

Altın fiyatlarında Fed faiz kararı sonrası yeni rekor göründü! Bu rakamları gören bayram etti! 2 Şubat altın fiyatları

Doları olanlar hemen baksın! Dudak uçuklatan rakam göründü! Bu rakamı görenler yerinde duramayacak! Dolar/TL son dakika