Kent Haberleri

Avrupa Merkez Bankası Başkanı resmen açıkladı! Euronun rotası belli oldu! Yer yerinden oynayacak

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde enflasyonda zirve görülse bile faiz kararlarında emin olduklarına dair açıklama yaptı. Euronun rotası belli oldu! Yer yerinden oynayacak! Lagarde'nin bu açıklamaları euronun kaderini şekillendirmeye başladı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde para politikası yapıcıların, enflasyon zirve yapsa bile mücadeleden vazgeçmeyeceklerini açıkladı. Lagarde'nin bu açıklamaları euronun kaderini şekillendirmeye başladı. Peki euro/TL kuru yükselecek mi? Euro ne olur? Euro ne kadar olacak?  

Avrupa Merkez Bankası Başkanı resmen açıkladı! Euronun rotası belli oldu! Yer yerinden oynayacak!

AVRUPA MERKEZ BANKASI BAŞKANI RESMEN AÇIKLADI!

Lagarde, 20 Ocak günü Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'ndaki bir panelde açıklamalarda bulunmuştu. 

Lagarde, 2023 faiz kararları ile ilgili; "2022'de gözlemlediğimiz bu dayanıklılık sürecini de sürdürmeliyiz. Para politikaları konusunda benim parolam ‘rotanızı değiştirmeyin’dir” dedi ve 2 Şubat günü faizleri yüzde 50 baz puan artırdı.

Sıradaki faiz kararının ise 16 Mart 2023 tarihinde yapılması bekleniyor. Lagerde'nin bu açıklamalarına göre banka faizleri artırmaya devam edeceğine yönelik ilk sinyalleri vermiş oldu. 

Lagerde: "Umarım 2023'te maliye politikası para politikasına karşı döngüsel bir şekilde çalışmaz. Gerekenden fazlasını yapmaya zorlanmamıza gerek yok" dedi.

EURONUN ROTASI BELLİ OLDU!

16 Mart 2023 tarihinde yapılması beklenen 2023 yılının ikinci faiz kararına yönelik sinyaller gelmeye başlarken, euronu da rotası belli olmaya başladı.

Avrupa Merkez Bankası faizleri yüzde 50 baz puan artırırsa euro yönünü yukarı çevirecek. 2 Şubat günü açıklanan faiz kararından sonra euro hemen yükselmeye başlamış ve euro dolar paritesi 1,10 seviyesine kadar  yükselmişti. Banka, mart ayında tekrar yüzde 50 baz puan artışına giderse eğer euronun tekrar yükselmeye devam etmesi öngörülüyor.

Peki euro bugün ne kadar? 10 Şubat 2023 euro kaç lira? Euro kaç TL oldu? 

EURO BUGÜN NE KADAR? 10 ŞUBAT EURO/TL KURU KAÇ LİRA?

Euro kurunda son dakika gelişmeleri, yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Euro/TL kuru bugün güne düşüşle başladı. Euro/TL alış fiyatı 20,388 lira, euro/TL satış fiyatı 20,45 lira seviyesinden işlem görüyor. Euro dolar paritesi 1,0733 bandında hareket ediyor.