Kent Haberleri

Avrupa Merkez Bankası faiz kararı öncesi büyük olay çıktı! Banka yetkilileri çatıştı! Euro tam olarak böyle olacak

Avrupa Merkez Bankası’nda gelecek hafta yapılacak para politikası toplantısı öncesinde banka yetkilileri arasında görüş çatışmaları çıktı. Peki euro ne kadar olacak? Euro yükselecek mi?  Euro tam olarak böyle olacak... Peki euro ne olur? Euro yükselecek mi? 

Avrupa Merkez Bankası 16 Mart tarihinde faiz kararını açıklamaya hazırlanırken banka yetkilileri arasında görüş çatışmaları çıktı. Peki euro ne olur? Euro yükselecek mi? 

BANKA YETKİLİLERİ ÇATIŞTI!

AMB Üyesi ve İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco, faiz artışlarının devamı konusunda ‘şahin’ söylemdeki Merkez Bankası yetkililerini eleştiren açıklamalarda bulundu.

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri arasında faiz tartışmaları büyüdü. Avrupa Merkez Bankası Üyesi Visco, faiz artışlarının devamı konusunda ‘şahin’ tondaki Merkez Bankası yetkililerine eleştirilerde bulundu. 

Gelecek hafta yapılacak olan toplantı öncesinde son konuşan isim olan Visco AMB’nin en güvercin tondaki yöneticilerinden biri.  Banka yetkilileri arasında görüş ayrılıkları, çekirdek enflasyonun Şubat ayında yüzde 5,6 ile Euro döneminin rekorunu kırmasının ardından derinlik kazandı.

Bankanın şahin isimlerinden olan Yönetim Konseyi Üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann yüksek enflasyon nedeniyle Temmuz'a kadar her toplantıda 50'şer baz puan artış olması ve mevduat faizinin yüzde 4,5’e yükselmesi gerektiğini söylemişti. 

Baş Ekonomist Philip Lane ise daha temkinli hareket etmek gerektiğini belirterek Bazı kurumlar da faiz beklentilerini tekrar revize etti. Son olarak Nomura nihai faiz tahminini yüzde 4,25’e yükseltti. Banka Mart, Mayıs ve Haziran’da 50 baz puan, Temmuz ayında ise 25 baz puanlık artış bekliyor.

Peki euro ne olur? Euro yükselecek mi? Euro ne kadar olacak?

EURO TAM BU KADAR OLACAK!

Avrupa Merkez Bankası'nın şahin tondaki açıklamalarından sonra euronun yukarı yönlü hareket etmesi bekleniyor.

Euro dolar partiesi dün Amerika Merkez bALagarde'ın ifadeleri doğrultusunda analistler, yatırımcıların euro dolar paritesinin 1,10 seviyesini kırması için ikna edebileceğini açıkladı. Bu seviyeninin geçilmesi ile yeni hedefin 1,12 olacağı sinyalleri verildi. 

Euro/TL bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? 9 Mart 2023 euro ne kadar? Euro ne kadar oldu? Euro kaç lira? Son dakika euro/TL kuru...

EURO/TL BUGÜN NE KADAR? 9 MART 2023 EURO KAÇ LİRA? SON DAKİKA EURO/TL KURU

Son dakika euro/TL kuru yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından araştırılıyor. Euro/TL kuru haftanın dördüncü işlem gününe düşüşle başladı. Dün Jerome Powell Fed faiz kararı ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar sonrasında eruo dolar paritesi 1,055 bandına geriledi. Euro bugün 20.18 liradan alınıp 20,24 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi ise 1,055 seviyesinde hareket ediyor.

Altın fiyatları resmen tuzla buz oldu! Elinde altını olan acil baksın! Altın fiyatlarında son dakika 9 Mart 2023 

Dolarda fırtına değil resmen kasırga geliyor! Herkes bu rakamı bekliyor! Dolar tam tamına bu kadar olacak! Acil bakın