Kent Haberleri

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euro 3 ay sonra böyle olacak! Kenarda 1 eurosu bile olanlar hemen bakın!

Avrupa Merkez Bankası aralık ayı politika faizini 50 baz puan artırmıştı. Gözler 3 ay sonrasına çevrilirken, Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı. Kenarda 1 eurosu bile olanlar hemen bakın! Kararın ardından euro kurunda ibreler yukarı çevrildi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranını 50 baz puan artırdı. Kararın ardından euro kurunda ibreler yukarı çevrildi. Dün euro/TL kuru 20 TL seviyesini geçti. Rekor rakamı gören yatırımcılar eurounu ne kadar olacağını araştırmaya başladı. ''Euro yükselmeye devam edecek mi, euro ne olur, euro düşer mi?'' soruları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Avrupa Merkez Bankası'ndan ise faiz sinyalleri gelmeye başladı. Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euro 3 ay sonra böyle olacak! Kenarda 1 eurosu bile olanlar hemen bakın!
 

AVRUPA MERKEZ BANKASI RESMEN AÇIKLADI!

Avrupa Merkez Bankası enflasyonla mücadele karşısında faizleri artırmaya devam edeceklerini resmen açıkladı.

Nisan ayında politika faiz kararı açıklanacak. Banka politika faizlerini artırmayı planıyor. Öte yandan konu ile ilili analistlerden faiz tahminleri gelmeye başladı.
 
Elwin de Groot, nötr faiz oranının yüzde 3 olabileceğini öngörüyor ve en son faiz artışının 25 baz puanlık yükselişle nisan ayında gerçekleşebileceğini belirtti.

Groot, parasal sıkılaşmada meydana gelen yavaşlamanın "ECB'nin enflasyon konusunda çok yumuşak davrandığı" izlenimi verebileceğini aktardı.

Berenberg Başekonomisti Holger Schmieding ise ECB'nin "şahin" ve "güvercinlerinin" anlaşmazlık içinde olduğunu belitti.

Gelecek yıl da faiz artışının sürebileceğini ifade eden Schmieding, bu artışların 25 veya 50 baz puan olabileceğini söyledi. Schmieding, gelecek yıl 1, 2 ya da 3 faiz artırımı olabileceğini bildirdi.

EURO/TL KURU BÖYLE OLACAK!

Avrupa Merkez Bankası nisan ayındaki para politikası faiz kararından sonra euronun yönü belli olacak. Gelen açıklamalar ve tahminler doğrultusunda Avrupa Merkez Bankası faizleri tekrar artırması bekleniyor. Bu durum, euronun yükselmesini sağlayacak.

EURO/TL KURUNDA SON DURUM!

Euro/TL kuru dün 20,00 TL seviyesini geçerek hızla yükseldi. Euro dün rekora imza atarken piyasaları gözü euroya çevrildi. 

Euro/TL kuru alış fiyatı 19,91 lira, satış fiyatı 19,96 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda dolar/TL kuru 18,90 lira seviyesinden satışa sunuluyor. Euro dolar paritesi an itibariyle 1,0563 seviyesinde değerleniyor.

Elinde euro olanlara kırmızı alarm! Euro böyle olacak! Analistler resmen açıkladı!

Beklenen oldu! Euro kurunda son dakika sürprizi görenleri şaşkına çevirdi! Elinde Euro olanların acil bakması gerek