Genel

Avrupa Parlamentosu kripto varlıklara vergi getirilmesini talep etti!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) ortak borçlarının geri ödenebilmesi ve çeşitli programların finansmanı için şirketler, mali işlemler ile kripto varlıklara vergi getirilmesini istedi.Strazburg'da yapılan AP Genel Kurul oturumunda, Birliğin bütçesinin durumu ile gelir kaynaklarının artırılması konuşuldu

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) ortak borçlarının geri ödenebilmesi ve çeşitli programların finansmanı için şirketler, mali işlemler ile kripto varlıklara vergi getirilmesini istedi.

Strazburg'da yapılan AP Genel Kurul oturumunda, Birliğin bütçesinin durumu ile gelir kaynaklarının artırılması konuşuldu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri, bütçeye yeni öz kaynaklar getirilmesine ilişkin olarak hazırlanmış olan raporu 199 "hayır" oyuna karşın 356 "evet" oyuyla kabul etti.

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu raporda, Birlik politikaların uygulanması, hedeflerin tutturulması ve güvenin sağlanması için Avrupa Birliği maliyesinde hızla reform yapılması gerektiğine değinildi.

Yine verilen detaylara göre, söz konusu yeni sınamaların Avrupa Birliği bütçesini baskı altına aldığına da dikkat çekilen raporda, öz kaynakların Avrupa Birliği'nin kurtarma programının geri ödemelerini ve borçlanma maliyetlerini karşılamaya yeterli olmayacağı kaydedildi.

Söz konusu raporda, kurtarma programı çerçevesinde Avrupa Birliği'nin 2058 yılına kadar yılda ortalama en az 15 milyar avro ödeme yapması gerekeceği hatırlatıldı.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ortaya çıkardığı ekonomik ve sosyal sarsıntıyla enflasyonun Avrupa Birliği bütçesi üzerinde ağır etkisi olduğu kaydedilen raporda, Avrupa Birliği'ne ek gelir kaynakları sağlanmasının önemine değinildi.

Söz konusu raporda, Avrupa Birliği bütçesinin, yatırımları ve diğer Birlik programlarını tehlikeye atmadan kurtarma programı kapsamında oluşan borcu geri ödemek zorunda olacağı anımsatılarak Avrupa Birliği bütçesi için kurumlar vergisi, finansal işlem vergisi, sınırda karbon vergisi, kripto varlık vergisi ile ilave ulusal katkılar dahil olmak üzere çeşitli yeni gelir kaynakların getirilmesi istendi.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun Birlik bütçesine ek gelir sağlamaya yönelik yasa teklifini bu sene açıklaması ve onay için üye ülkeler ile AP'ye sunması bekleniyor.

Halihazırda Avrupa Birliği'nin yıllık bütçesi, 160 ile 180 milyar avro arasında değişiyor.

Avrupa Birliği bütçesinde gelir kalemleri, büyük ölçüde üye ülkelerce sağlanan ulusal katkılardan oluşuyor. Ayrıca gümrük vergileri ile KDV'lerin bir bölümü ve geri dönüştürülmeyen plastikten Avrupa Birliği bütçesine kaynak sağlanıyor.

Kurtarma programı

Avrupa Birliği, koronavirüs salgını ile "Yeni Nesil AB" adlı yaklaşık olarak 800 milyar avroluk kurtarma programı hazırlamıştı. Bu kapsamda da Avrupa Birliği Komisyonu, üye ülkelerin teminatıyla kurtarma programı için sermaye piyasalarında borçlanıyor.

Yine paylaşılan detaylara göre, komisyon, bu kaynağı üye ülkelere hazırladıkları yatırım ve reform planları doğrultusunda uygun koşullu kredi ve hibe olarak dağıtıyor.

Avrupa Birliği, kurtarma programının finansmanı için 2026 yılı sonuna kadar yaklaşık 800 milyar avroluk tahvil ihracı planlıyor.

Avrupa Birliği'nin bu borcu geri ödemesi gerekecek. Özellikle son dönemlerde artan faiz oranlarının Birliğin uzun vadeli borcunun geri ödemelerini de önemli ölçüde artırması da bekleniyor.

ABD Kripto Borsası Bittrex iflas etti!

Bitcoin'de sorunlar bitmiyor! Bitcoin 28.000 dolar altına indi

Binance’de spot işlemler neden geçici olarak durduruldu! İşte perde arkası