Dış Piyasalar

Avrupa'da 11 milyon ev kullanılmayarak, boş şekilde duruyor!

AVRUPA ' YI kasıp kavuran krizin acı bilançosu yayınlanan raporlarla gözler önüne seriliyor. Yapılan araştırmalara göre Avrupa çapında 11 milyon ev kullanılmayarak, boş şekilde duruyor...

AVRUPA'YI kasıp kavuran krizin acı bilançosu yayınlanan raporlarla gözler önüne seriliyor. Yapılan araştırmalara göre Avrupa çapında 11 milyon ev kullanılmayarak, boş şekilde duruyor. Bu ise kıtanın evsiz sayısının 2 katından fazla. İngiliz gazetesi The Guardian'm Avrupa genelinde yapmış olduğu araştırma çarpıcı rakamları ortaya koydu. İspanya'da 3.4 milyon, İtalya ve Fransa'da 2'şer milyon, Almanya'da 1.8 milyon ve İngiltere 700 bin konut halen meskun dummda değil. İrlanda, Portekiz, Yunanistan gibi başka ülkelerde de çok sayıda boş konut var. Bu evlerin çoğunun 2007-2008 mortgage krizine götüren ekonomik patlama döneminde inşa edilen ve hiç kullanılmayan yazlık ya da yatırım amaçlı alınan evler olduğu belirtiliyor. 


Yarım kalanlar yıkıldı 11 milyon tamamlanmış konutun yanı sıra binlerce yarım kalmış inşaatın da fiyatları dengelemek için yıkıldığı kaydediliyor. Söz konusu evler barınak olmaktan çok batık kredilerle birlikte dondurulan finansal varlıklar olarak görülüyor.


Star Gazetesi