28 / 04 / 2024

Avrupa'da kiraların en yüksek olduğu şehir Amsterdam oldu!

Avrupa'da kiraların en yüksek olduğu şehir Amsterdam oldu!

Pek çok yatırımcı tarafından merakla beklenen Uluslararası kira fiyat endeksi raporuna göre Avrupa’nın en pahalı şehri belli oldu. Söz konusu rapora göre en pahalı şehir konutların ortalama 2 bin 200 Euro kiraya verildiği Amsterdam oldu.



Pek çok yatırımcı tarafından merakla beklenen Uluslararası kira fiyat endeksi raporuna göre kiraların en yüksek olduğu şehir belli oldu. Raporda yer alan detaylara göre en pahalı şehir konutların ortalama 2 bin 200 Euro kiraya verildiği Amsterdam oldu.

Son Haber'in aktardığı habere göre Hollanda'nın başkent Amsterdam’ın kiralık konutlar konusunda ülke genelinde ortalamanın çok üstünde olduğu pek çok kişi tarafından biliniyor. Fakat resmi olarak açıklanan uluslararası kira endeksi raporuna göre Amsterdam yalnızca Hollanda’da değil aynı zamanda Avrupa’da da en pahalı şehri olarak belirtiliyor.

Hollanda’da bir oda kiralamak için başvurulan Kamernet’in ana kuruluşu Housing Anywhere tarafından yapılmış olan endeks çalışmalarına göre, bir sene önceye göre Amsterdam'daki konutların kira bedelleri yıllık bazda yüzde 2,2 oranında, odalarınki de senelik yüzde 3,3 oranında düşüş gösterdi. Fakat söz konusu bu rakamlar bile en pahalı Avrupa kenti olmasını engelleyemiyor.

Avrupa da kiraların en yüksek olduğu şehir Amsterdam oldu!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam’da bir konut kiralamak isteyen kişi ortalama olarak ayda 2 bin 200 Euro ödüyor. Kentte odalar yaklaşık olarak 940 Euro'ya, stüdyo tarzı konutlar da 1.200 Euro'ya kiralanıyor.  Avrupa'nın başka kentlerinde stüdyolar Amsterdam'dan daha pahalı. Örneğin Utrecht'te bir stüdyo aylık 1.425 Euro; Münih'teyse ise yaklaşık olarak 1.600 Euro.

Hollanda’nın büyük kentleri arasında Rotterdam da konut kiralamak için en ucuz şehir olarak belirtiliyor fakat diğer Avrupa kentleri ile karşılaştırıldığı zaman yine de çok pahalı kalıyor. Bu arada söz konusu bu durum Hollanda'nın tüm büyük kentleri için de geçerli. 

Konut ve stüdyo daire kiralamak için en pahalı ilk on kent arasında Amsterdam, Utrecht ve Den Haag bulunuyor. En pahalılar listesine bakıldığı zaman 'kiralık odalar' kategorisinde Rotterdam da bu üç kente katılıyor.

Den Haag'da son bir seneden konutların kiraları yüzde 12,9 ve stüdyoların da yüzde 26,3 artış gösterdi. Bu konuda Avrupa ortalaması yüzde 5,8 artış olduğu göz önüne alındığı zaman Den Haag’daki kiraların ciddi biçimde artış gösterdiği de belirtiliyor. 

 

ASCE GYO'dan Gaziantep'e yeni villa ve konut projesi! İmzalar atıldı!

İzmir’deki kiralık ofis görenleri hayrete düşürd

18 yaşından önce sigortalı olanlar için tarih tarih açıklandı: Erken emekli olabilir misiniz?


Geri Dön