27 / 04 / 2024

Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından 1 milyar Euro'luk çıkış!

Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından 1 milyar Euro'luk çıkış!

Gayrimenkul sektöründe sert rüzgarlar eserken, perakende yatırımcılar da Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından ayda 1 milyar Euro'dan daha fazla para çekiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...



Gayrimenkul sektöründe sert rüzgarlar eserken, perakende yatırımcılar da Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından ayda 1 milyar Euro'dan daha fazla para çekiyor. Hal böyle olunca da taleplerde yaşanan düşüş ve borçlanma maliyetlerindeki artışlar ticari gayrimenkul değerlemelerine ilişkin endişeleri artırıyor.

Bloomberg News'un Morningstar tarafından derlenen resmi bilgilerle hazırlamış olduğu habere göre, itfalar, Avrupa açık uçlu ve borsada işlem gören emlak fonlarının elindeki toplam net varlıkların 2022 yılının Aralık ayından  geçen senenin sonuna kadar yüzde 10'dan çok düşerek 180,7 milyar Euro'ya kadar gerilediği anlamı taşıyor. Ucuz paranın sona ermesi varlık sınıfını daha az cazip duruma getirdiği için de üst üste 11 ay boyunca çıkışlar kaydedildi.

Savills Plc'den Oliver Salmon geçen hafta konu ile ilgili olarak "Pek çok açık uçlu fon, artan itfa taleplerini karşılamak için satış baskısı altında" değerlendirmelerini yaptı.

Avrupa daki gayrimenkul fonlarından 1 milyar Euro luk çıkış!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre yine de, Avrupa Merkez Bankası'nın beklendiği gibi faiz oranlarını düşürmeye başlaması ve yumuşak iniş söyleminin doğru olduğunun kanıtlanması durumunda ticari gayrimenkuller için görünümün bu senenin ilerleyen dönemlerinde iyileşmesi bekleniyor.


GENÇ EMLAK KRALI DA BATMIŞTI


Emlak sektöründe sular durulmazken paylaşılan detaylara göre Avrupa’nın emlak kralı 42 yaşındaki Rene Benko’nun patronu olduğu ve milyarlarca da borcu bulunan Signa Holding’e kayyum atanmıştı. Söz konusu holding, Avrupa’da büyük emlak depremine neden olurken, emlak ve finans sektörünü de domino etkisi korkusu sarmıştı.

Ayrıca yine Avrupa’da Galeria Kaufhof-Karstadt, KaDeWe Gurubu, Hamburg’daki 245 metre yüksekliğe sahip Elbtower ve binden fazla çeşitli şirketi bünyesinde barındıran Signa Holding GmbH’ya da kayyum atandı.

Söz konusu holdingin 42 yaşında olan genç patronu Reno Benko, yönetimden alınmıştı. Yaşanan bu dev batışın de emlak sektöründe etkileri büyük olmuş ve İsviçre’deki Zürich merkezli özel banka Bank Baer’in CEO’su da görevden alınmıştı. 

 

Pendik'te 49 milyon TL'ye sanayi imarlı arsa satılıyor! Yatırımcılara 2 taksitle ödeme fırsatı!

Seçim öncesi konut fiyatları ne olacak? Uzmanı açıkladı!

Borsa İstanbul’da yeni halka arz açıklandı. SPK, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi


Geri Dön