28 / 04 / 2024

Avrupakent GYO, 580 milyon TL değerindeki Swissôtel Resort Bodrum Beach'i satın aldı!

Avrupakent GYO, 580 milyon TL değerindeki Swissôtel Resort Bodrum Beach'i satın aldı!

Avrupakent GYO, Swissôtel Resort Bodrum Beach'i 580 milyon TL bedelle peşin olarak satın aldı.



Halka arzının üzerinden henüz 1 ay bile geçmeyen ve hisseleri işleme açıldığı gün düşüşe geçen Avrupakent GYO, yeni yatırım  için ilk adımı attı. Halka arz fiyatının yüzde 18 altında işlem gören Avrupakent GYO, Swissôtel Resort Bodrum Beach'i 580 milyon TL bedelle satın aldı.

580 MİLYON LİRALIK OTEL!

Avrupakent GYO, Swissôtel Resort Bodrum Beach'i 580 milyon TL bedelle peşin olarak satın aldı. Halka arzının üzerinden henüz 1 ay bile geçmeişken yaptığı yeni yatırım dikkatleri üzerine çekti.

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu şekilde;

"Yönetim Kurulumuzun 16.01.2024 tarihinde yapılan toplantısında; Çağdaş Bodrum İnşaat ve Turizm Sanayi Ticaret A.Ş. mülkiyetinde bulunan ve İnvest Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin 16.01.2024 tarihli Değerleme Raporu ile KDV hariç toplam piyasa değeri665.000.000 TL olarak takdir edilen Muğla İli, Bodrum İlçesi, Turgutreis Mahallesi186 ada, 1 nolu parsel üzerinde kayıtlı bulunan Swissôtel Resort Bodrum Beach, Şirketimizin mevcut yatırım stratejisi kapsamında portföy yapımızı güçlendirmek ve çeşitlendirmek amacıyla 580.000.000TL bedel üzerinden değerleme raporunda bahsi geçen ipoteklerin fekki sonrasında satın alınmasına ve bedelin peşin olarak ödenmesine karar verilmiştir.''

Avrupakent GYO, 580 milyon TL değerindeki Swissôtel Resort Bodrum Beach i satın aldı!

AVRUPAKENT GYO HALKA ARZ BÜYÜKLÜĞÜ 5,51 MİLYON BÜYÜKLÜĞÜNDE

Avrupa Konutları’nı inşa eden Artaş Holding iştiraki Avrupakent GYO halka arz için ilk adımı 4 Kasım 2023 tarihinde attı. Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulunan şirket, her yıl karın yüzde 50’sini temettü olarak dağıtmayı planlıyor.

Düzenli kira getirili ve yüzde 99’un üzerinde doluluk oranının olduğu portföye sahip olan Avrupakent GYO, halka arz için Sermaye Piyasası Kurumu’na (SPK) başvurduğunu 4 Kasım günü bildirdi. Artaş Holding ve Avrupakent GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Avrupakent GYO’nun yaklaşık 20 milyar TL değerinde portföye sahip olduğunu belirterek şirketin halka arzı için ilk adımı attıklarını duyurmuştu.

Avrupakent GYO halka arz büyüklüğü 5,51 milyar Türk Lirası olduğu kaydedildi. 1 Türk Lirası nominal değerli payların 55,08 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacağı halka arzda paylar bireysel yatırımcı ve şirket çalışanlarına eşit dağıtılacak. Ayrıca ek pay satışı yapılmayacak.  Avrupakent GYO'nun halka arz büyüklüğü 5,51 milyar TL'ye kadar ulaştı.

Avrupakent GYO, Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan 3 katlı bina alıyor!

Avrupakent GYO projelerinde 2 ayda 186 milyon TL'lik satış!

Geri Dön