01 / 08 / 2024

Avrupakent GYO, Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul'u ve Mövenpick Living Çamlıvadi'yi Pantur Otelcilik'e kiraladı!

Avrupakent GYO, Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul'u ve Mövenpick Living Çamlıvadi'yi Pantur Otelcilik'e kiraladı!

Avrupakent GYO, Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul ile Mövenpick Living Çamlıvadi'nin kiraya verildiğini açıkladı. Her iki gayrimenkul için de Pantur Otelcilik ile sözleşme imzalandı. İşte kira bedelleri...



Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Mövenpick Living Çamlıvadi'nin işletilmesi ve kiraya verilmesi hakkında açıklama yaptı. 

Avrupakent GYO, şirket mülkiyetinde yer alan Hamidiye Mahallesi, İhlas Sokak, N 13 Kağıthane adresindeki Mövenpick Living Çamlıvadi'nin 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 31 Aralık 2024'e kadar işletilmesi için Pantur Otelcilik ve Turizm Hizmetleri A.Ş. ile 31.07.2024 tarihinde mevcut 02.08.2023 tarihinde taraflarca imzalanan Kira Sözleşmesi tadil edildiğini açıkladı. 

Avrupakent GYO, Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul u ve Mövenpick Living Çamlıvadi yi Pantur Otelcilik e kiraladı!

Bu kapsamda, 1 Ağustos 2024- 31 Aralık 2024 tarihleri arası Garanti Edilen Aylık Asgari Kira 2 milyon 340 bin TL sabit bir tutar veya Ciro Kirasının (Aylık dönemde Mecur'un işletilmesi sonucu elde edilen hasılattan operasyon/işletme giderleri düşüldükten sonra kalan Net Satış Hasılatı ile yüzde 90'ın çarpılmasıyla elde edilen tutar) hangisi yüksekse o olacak şekilde belirleme yapıldı. 

2025 yılı sabit asgari kira bedelinin ise 2024 yılı sonunda yapılacak değerleme raporuna istinaden belirlenmesi kararı verildi. 

Avrupakent GYO, Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul u ve Mövenpick Living Çamlıvadi yi Pantur Otelcilik e kiraladı!

Aynı zamanda, Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul'un işletilmesi ve kiraya verilmesi ile ilgili de bir açıklama yapıldı. 

Avrupakent GYO mülkiyetinde yer alan Karayolları Mahallesi, Abdi İpekçi Caddesi, N 30 Gaziosmanpaşa adresinde bulunan Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul'un, 1 Ağustos 2024'ten itibaren geçerli olacak şekilde 31 Aralık 2024'e kadar kiraya verilmesine karar verildi. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada "Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul'un, 31 Aralık 2024'e kadar işletilmesi için Pantur Otelcilik ve Turizm Hizmetleri A.Ş. ile 31.07.2024 tarihinde mevcut 2 Ağustos 2023 tarihinde taraflarca imzalanan Kira Sözleşmesi tadil edildi. 

Buna göre 1 Ağustos 2024 – 31 Aralık 2024 tarihleri arası Garanti Edilen Aylık Asgari Kira 3 milyon 300 bin TL (05.07.2024 tarihli Değerleme Raporunda yıllık kira değeri için minimum 39 milyon 600 bin TL değer takdir edilmiştir.) sabit bir tutar veya Ciro Kirasının (Aylık dönemde Mecur'un işletilmesi sonucu elde edilen hasılattan operasyon/işletme giderleri düşüldükten sonra kalan Net Satış Hasılat ile yüzde 90'ın çarpılmasıyla elde edilen tutar) hangisi yüksekse o olacak şekilde belirleme yapıldı. 2025 yılı sabit asgari kira bedelinin ise 2024 yılı sonunda yapılacak değerleme raporuna istinaden belirlenmesine ilişkin karar alınmıştır" denildi.

PANTUR OTELCİLİK KİMİN?

Avrupakent GYO, Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul u ve Mövenpick Living Çamlıvadi yi Pantur Otelcilik e kiraladı!

Pantur Otelcilik Ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi'ni Ataköy'de 1 milyon Türk Lirası sermaye bedeliyle Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya kurmuştu. 9 Eylül 2022'de kurulan Pantur Otelcilik ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi'nin faaliyet alanları şu şekilde sıralandı: 

- Otel, motel, pansiyon, tatil köyü, kamping, dinlenme evleri, plaj, lokanta, termal istasyonları gibi konaklama, dinlenme, gezme, eğlenme yerleri ile her türlü turistik tesisler işletmek, kiralamak, kiraya vermek, satın almak, turizmle ilgili faaliyetlerde bulunmak için kara, hava ve deniz taşımacılığı yapmak, yurt içi ve yurt dışı seyahat acentelikleri ve irtibat büroları açmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek ve bu işlerle ilgili danışmanlık faaliyeti sürdürmek. 

- Kar amacıyla yerli ve yabancı turistlere; ulaştırma, konaklama, gezi, spor ve eğlence imkanları sağlamak, onlara turizmle ilgili bilgiler vermek bu konuya ilişkin tüm hizmetleri yapmak ve turizm amaçlı kuaför, hamam, sauna, yüzme havuzu, spor salonları, Otel, motel, kamping, pansiyon, tatil köyleri, dinlenme evleri, plaj, konaklama, kafeterya, lokanta, v.b işletmeler açmak, işletmek, kiralamak ve kiraya vermek. 5- Turistik tesisler kurmak, kiralamak, satın almak, işletmek, ortak olmak, acentelik faaliyetinde bulunmak. 

Avrupakent GYO, Swissotel Resort Bodrum Beach'i aylık 3,5 milyon TL'ye Süleyman Çetinsaya’nın şirketine kiraladı!

Sinpaş GYO da vergi ödemiyor denmişti! Şirket açıkladı: GYO'ların elde ettikleri kazançlar, kurumlar vergisinden muaf! 

Kanal İstanbul hattındaki  TOKİ  ve Emlak Konut GYO projelerine milyonluk ceza kesildi iddiası!

Şeker GYO,  Ankara  Gölbaşı'ndaki arsasını 26.4 milyon TL'ye sattı!


 


Geri Dön