GYO

Avrupakent GYO ve Demir Grup'tan İstanbul'a yeni yatırım: Büyükçekmece'ye ticari alanlar yapılacak!

Avrupakent GYO ve Demir Grup, İstanbul Büyükçekmece'deki 2.500 metrekarelik arsada ticari alanlar inşa edecek. İşte o proje ile ilgili detaylar...

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İstanbul İli Büyükçekmece İlçesi Çakmaklı Mahallesi 154 ada 3 parsel hakkında açıklama yaptı. 

Avrupakent GYO portföyünde yer alan İstanbul İli Büyükçekmece İlçesi Çakmaklı Mahallesi 154 ada 3 parselde yer alan 2 bin 500 metrekarelik arsa için Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.(Demir Grup) ile 7 Aralık 2020 tarihinde imzalanan Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi kapsamında toplamda 1.398 metrekare alana sahip 3 adet ticari alan yapımına karar verildi. 

Avrupakent GYO ile Demir Grup imzasıyla inşa edilecek proje kapsamında arsa sahibi olan Avrupakent GYO'nun pay oranı yüzde 35, Demir Grup'un pay oranı da yüzde 65 olarak açıklandı. 

AVRUPAKENT GYO'NUN YATIRIMLARI TAM GAZ

Avrupakent GYO, gayrimenkul yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket geçtiğimiz aylarda birçok projeden konut ve ticari alan satın aldı. Satın alınan gayrimenkuller şöyle belirtildi: 

• Swissôtel Resort Bodrum Beach
• Eclipse Maslak – 6 adet dükkan 6 adet ofis
• Kemerburgaz Arium – 1 dükkan
• Tema Çarşı ve Ticari Üniteler– 6 adet dükkan ile ticari işyeri ve arsa
• Avrupa Residence Yamanevler – 16 adet dükkan 7 adet ofis
• Avrupa Konutları Esentepe – 14 adet dükkan 2 adet ofis
• Radisson Residences Avrupa TEM Istanbul – 4 bağımsız bölüm 

Son olarak geçtiğimiz günlerde Avrupakent GYO'nun yatırımcı sunumu yayımlandı ve raporda, şirketin yılın ilk çeyreğinde 3 milyar 469 milyon 701 bin 274 milyar TL'lik hasılat elde ettiği belirtildi. Söz konusu dönemde şirketin yatırım amaçlı gayrimenkullerinin değeri de 19 milyar 555 milyon 876 bin 230 TL şeklinde belirtildi.

AVRUPA KONUTLARI ŞİŞLİ ÖN TALEPTE

Ayrıca, Avrupakent GYO, geçtiğimiz yılın Ocak ayında Profilo AVM'yi satın almıştı. Şirket burada hayata geçireceği projeyi geçtiğimiz aylarda açıkladı. 

Bu kapsamda Eski Profilo AVM'nin yerinde yükselecek olan Avrupa Konutları Şişli projesinde 25.939,88 metrekare toplam satılabilir alan olduğu belirtildi.  Ön talep toplanan projenin, öngörülen birim inşaat maliyeti 32 bin 500 TL/metrekare şeklinde açıklandı. 

Ayrıca, Avrupa Konutları Şişli'deki konutların güncel birim satış değeri 160 bin TL/metrekare, ticari ünitelerin güncel birim satış değeri 220 bin TL/metrekare olarak belirtildi. 

Lens Cadde Kurtköy projesi yüzde 30 peşinat 24 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Soysal Sunset'te 250 bin Euro'ya! Yüzde 40 peşinatla!

Green Kadıköy’de lansmana özel faizsiz taksit seçeneğiyle! 3 milyon 530 bin TL’den başlayan fiyatlarla