Sektörel

Avrupa'nın en büyük taş fırını İstanbul'da açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Halk Ekmek AŞ'nin Kartal'daki üretim merkezi, Avrupa'nın en büyük taş fırını olarak yenilendi. 43 çeşit üretim yapılan fırında saatte 30 bin ekmek el değmeden pişiriliyor. Halk Ekmek'in özelleştirilmesinin gündemler

 

İstanbul'da Avrupa'nın en büyük taş fırını açıldı. Halk Ekmek AŞ'nin Kartal'daki fabrikasına taş fırın kuruldu. 161 metrekare pişirme alanına sahip olan fırında el değmeden saatte 30 bin ekmek pişirilebiliyor. Halk Ekmek, yeni taş fırınında Altın Çörek, Akdeniz ekmeği, çavdarlı sandviç ve diğer ekmekler üretecek.   "Evime beyaz ekmek sokmamaya çalışıyorum." diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni üretim hattında üretimi gerçekleştirilecek Halk Ekmek'in Altın Çörek ürünü ile ilgili de bilgi verdi. Topbaş, taş fırında saatte 30 bin adet 'Altın Çörek' üretme kapasitesi bulunduğunu söyledi. Altın Çörek hamuru da hazırlayan Topbaş, "Bir ekmeğin buradaki yolculuğu 140 dakika sürüyor. 700 metrelik bir serüvenin ardından paketleniyor." dedi. Halk Ekmek fırınlarının el değmeden üretim yaptığını belirten Topbaş, özel fırın işletmelerinin de Halk Ekmek modeli üretim yapabileceğini söyledi. 43 çeşit ekmek ürettiklerini ifade eden Topbaş, özel fırınların da aynı modeli uygulamayı tercih etmesi halinde her türlü desteği vereceklerini belirtti.   Tesisin 7 milyon liraya mal olduğunu aktaran Topbaş, halk sağlığını düşünerek kepekli ve çavdarlı sandviçler üretildiğini kaydetti. Başkan Topbaş, bir soru üzerine, Halk Ekmek'in özelleştirilmesi ile ilgili bir projelerinin bulunmadığını söyledi. Zaman