Perakende

Avrupa'nın tercihi Mersin poleni! Kilo başına 300 liradan ihraç ediliyor!

Mersin arıcıları, kaliteli polenlerini Avrupa'ya ihraç ediyor. Erdemli'deki üreticiler, kilosu 300 liradan satılan polenlerle büyük talep görüyor. Yüksek fiyatlar arıcılara mutluluk verirken, polenler sağlık bilincine sahip tüketicilerin ilgisini çekiyor. Salgın sonrası hem Türkiye içinde hem de Avrupa ülkelerinde talep gören polen, Mersin Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Adem Kurt'un belirttiğine göre, bölgede yılda yaklaşık 100 ton üretiliyor

Mersin'in Erdemli ilçesindeki arıcılar, özel tuzaklarla topladıkları poleni 300 lira/kg fiyatla satıyor. Salgın sonrası hem Türkiye içinde hem de Avrupa ülkelerinde talep gören polen, Mersin Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Adem Kurt'un belirttiğine göre, bölgede yılda yaklaşık 100 ton üretiliyor. Bal ve arı sütüne olan ilginin yanı sıra polene olan talep de son zamanlarda artmış durumda.

 

Mersin Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Adem Kurt, Mersin'de arıcılığın önemli bir geçim kaynağı olduğunu vurgulayarak, kentte yaklaşık 100 ton polen üretildiğini ifade etti. Kilosu 300 liradan satılan polenlerin, modern polen tuzaklı kovanlar kullanılarak özenle elde edildiğini belirten Kurt, "Arıcılıkta modern ve polen tuzaklı kovanların kullanılmaya başlanmasının ardından polen üretimi arttı. Bölgemizde, dönemde yaklaşık 100 ton polen üretimi yapılıyor. Bal ve arı sütünün yani sıra polene olan ilgi de son zamanlarda arttı. Vitamin deposu polen daha çok Avrupa ülkelerine gönderiliyor" şeklinde konuştu.

Esenpınar Mahallesi, Erdemli ilçesinin merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve arıcılıkla uğraşan Fazilet Tipi (47) ve eşi, bu alanda faaliyet gösteriyor. 20 yıldır arıcılıkla ilgilenen çiftin 150 kovanı bulunuyor. Polen hasadının başladığı bilgisini paylaşan Fazilet Tipi, bu yıl yağışlı hava koşullarının rekolteyi yüzde 50 artırdığını belirtiyor. Polenin geçmiş yıllara göre daha fazla talep gördüğünü ifade eden Tipi, "Daha önceleri fazla tüketilmeyen polen, son iki yıldır büyük rağbet görüyor" dedi. 

 

'AVRUPA ÜLKELERİNE GÖNDERİLİYOR'

Fazilet Tipi, bir arıcı olarak polenlere Avrupa'dan yoğun talep geldiğini belirtiyor ve özellikle Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelere polen ihracatı yaptıklarını söylüyor. Mayıs ayının ilk haftasında başlayan polen üretiminin mayıs ayının son haftasına kadar devam ettiğini ifade ediyor. Her gün kovanlarının bulunduğu yere giderek günlük olarak polen topladıklarını ve 150 kovandan günde 15 kilo polen elde ettiklerini aktarıyor. Topladıkları polenleri dondurucuya koyarak şokladıklarını ve temizleme işleminden sonra paketleyerek tüketiciye ulaştırdıklarını belirtiyor. Bölgenin çiçekler açısından zengin olduğunu ve bu nedenle polenlerinin yüksek kalitede olduğunu vurgulayan Tipi, bu sezon kilosu 300 liradan polen satışı yapmanın kendilerini mutlu ettiğini söylüyor.

Garanti BBVA'dan son dakika flaş açıklama! Bütün müşterileri çok yakından ilgilendiriyor!
Avrupa'da gaz fiyatları tarihi bir düşüş yaşayarak 35 avronun altına indi! 1.5 yılın ardından ilk yaşandı!
New York Fed'in mayıs ayı imalat endeksi son 4 ayın en düşüğünde!