İnşaat Malzemeleri

Avrupa'nın tükettiği çimentoyu Türkiye tek başına tüketiyor!

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu'nun (YÜF) düzenlediği "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce onur konuşmacısı olarak katıldı..

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF), Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin onur konuşmacısı olarak katıldığı "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantıda sektörün sorunları, önümüzdeki döneme ilişkin hedef ve beklentiler değerlendirildi. 


Yapı Ürünleri ve Üreticileri Federasyonu, "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantı düzenledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin onur konuşmacısı olarak katıldığı toplantının ev sahipliğini Yapı Ürünleri ve Üreticileri Federasyonu (YÜF) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şefik Tüzün yaptı. Bugün gerçekleşen toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin yanı sıra yapı, çimento ve inşaat sektörünün yöneticileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan YÜF Yönetim Kurulu Başkanı M. Şefik Tüzün konuşmasının başında Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu hakkında bilgi verdi. M. Şefik Tüzün, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) öncülüğünde 2005 yılında kurulan YÜF'ün; çimento, beton ve kirece dayalı yapı malzemeleri üreten kuruluşlara mesleki sosyal, teknik ve ekonomik yönlerden rehberlik etmek, yapı malzemeleri ve ticaretinin mesleki ahlak ve kamu yararına uygun, ahenkli ve verimli tarzda çalışmasını sağlamak ve Uluslararası Entegrasyon hedefi doğrultusunda Türk Sanayi ve Hizmet Kesimi'nin rekabet gücünün artırılarak, uluslararası ekonomik sistemde belirgigve kalıcı bir yer edinmesi amacıyla kurulduğunu kaydetti. 


İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisine kattığı artı değeri vurgulayan M. Şefik Tüzün; Türkiye'nin büyüme, Dünya ile rekabet ve AB ile tam üyelik hedefleri doğrultusunda daha fazla üretim ve istihdam için bugüne kadar olduğu gibi 2015 yılında da Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olmaya ve önemini korumaya devam edeceklerini söyledi. 


Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, ülke genelinde 20 yılda 7 milyon konutun yeniden inşa edileceğinin altını çizen Tüzün: 'Türkiye'deki konut stokunun yaklaşık üçte biri değişecek ve toplam maliyetin 500 milyar dolar civarında olmasını bekliyoruz. Sektörümüz, çevre ve atık kullanımı ile ilgili her alanda öncülük rolünü üstlendiği gibi, kentsel dönüşümden kaynaklı inşaat ve yıkıntı atıklarının yeniden kullanımı konusunda yürütülen çeşitli araştırma projelerinde de yer almaktadır" dedi. 


Tüzün, ulusal çevre politikalarına da değinerek, Türkiye'de yürürlükte olan çevre mevzuatının büyük ölçüde Avrupa Birliği müktesebatına paralel olduğunu ancak Avrupa Birliği'nin üye ülkelerin mevzuata uyumu konusunda 5 ila 7 yıl geçiş süreleri tanıdığını belirtti.