06 / 10 / 2024

Avukata ev vermek istemeyen mülk sahiplerinin favori grubu öğrenciler!

Avukata ev vermek istemeyen mülk sahiplerinin favori grubu öğrenciler!

Son dönemlerde sürekli olarak artış gösteren ev sahibi-kiracı anlaşmazlıkları, kiralık konut arayışındaki avukatları da sıkıntılı bir sürece soktu. Uzmanlara göre konut sahipleri, avukatlara kiralama yapma konusunda çekingen davranıyor. Konut sahiplerinin favori grubunu da öğrenciler oluşturuyor.




Özellikle son 3 senede kiralara gelen gelişigüzel ve fahiş zamlar, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki davaları da artırdı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre anlaşmazlıkların sık sık gündeme gelmesi, kiralık konu t arayışındaki avukatları da dolaylı yoldan mağdur etti.

Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamalarda son dönemlerde mülk sahiplerinin özellikle avukatlara kiralama yapmaktan kaçındığını söyledi. Konu ile ilgili açıklama yapan uzmanlar, avukatların tüm hukuki hakları ve atılabilecek adımları kapsamlı şekilde bilmeleri nedeniyle söz konusu bu durumun ortaya çıktığını savunuyor.

İPİN UCU BENDE OLSUN

Kiralık konut piyasasında yaşanan bu durum ile ilgili önemli açıklamalar yapan Tüketici Konfederasyonu Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren, "Avukatlara yönelik bu tutumu son dönemlerde maalesef çok sık duyuyoruz. Mülk sahipleri bildiğiniz gibi artık konutu kiraya verirken çıkış taahhütnamesi gibi çeşitli bazı şartlar öne sürerek 'ipin ucu bende olsun' mantığında hareket ediyor. Avukatlar da bu konu ile ilgili olarak hukuki bilgiye sahip olduğu için bir çekingenlik hali oluşuyor" dedi.

Avukata ev vermek istemeyen mülk sahiplerinin favori grubu öğrenciler!

KONUT SAHİPLERİ 'ÖĞRENCİ' İSTİYOR

Sabah’tan Murathan Yıldızım imzalı habere göre mülk sahiplerinin en çok talep ettiği kiracı kesimini de açıklayan Bora Tren, “Mülk sahiplerinin konutlarını en çok kiraya vermek istediği grup, öğrenciler. 2-3 yıl kalarak daha sonra konutu boşaltacak olan kiracılar, daha kazançlı grup olarak görülüyor. Bunun dışında öğrenciler genellikle bir araya gelip toplu şekilde kaldıkları için, konut sahipleri kira bedellerini daha yüksek talep etme fırsatı yakalıyor" dedi.

POLİSLER DE MUZDARİP

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mülk sahiplerinin en istemediği kiracı kesiminin avukatlar olduğunu dile getirerek, “Konut sahipleri özellikle son dönemlerde avukatlara kiralık ev vermekten kaçınıyor. Bildiğiniz gibi mülk sahibi-kiracı anlaşmazlıklarının çok artış gösterdiği bu süreçte, haklarını daha iyi bilmeleri nedeniyle avukatlara karşı bir önyargı var. Bu da konut arayışındaki avukat vatandaşlarımız arasında bazı mağduriyetlerin baş göstermesine sebep oluyor. Ayrıca polislerimiz de benzer bir sorun yaşıyor" dedi.

 

1942'de ev sahibi kiracı kavgası! Ev sahibi, kiracısının suyunu kesti sonu mahkemede bitti!

İkinci ev yatırım olarak görülmeli mi? Vatandaşlar ne dedi? 

Yeşil Vadi Arsa Balıkesir projesi lansmana özel fiyatlarla satışta! Yeni proje!


Geri Dön