28 / 04 / 2024

Avustralyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Avustralyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Avustralyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Avustralya vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilmeleri için özel bir kısıtlama bulunuyor mu? İşte Bakanlar Kurulu'nun Avustralyalılar ile ilgili aldığı karar...



Avustralyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Avustralya, güney yarım kürede yer alan bir ada ülkesidir.  Hint ve Büyük Okyanus arasında uzanan Avustralya, Okyanusya kıtasında bulunuyor.


Peki Avustralya vatandaşları Türkiye'den ev alabilir mi? Avustralya vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilmeleri için özel bir kısıtlama bulunuyor mu?


Bakanlar Kurulu'nun aldığı karara göre, Avustralyalıların Türkiye'den ev almaları mümkün. Ancak, Avustralyaların önlerinde özel bir şart bulunuyor: İçişleri Bakanlığı izni.


Avustralya vatandaşlarının Türkiye'den konut alabilmeleri için öncelikle, İçişleri Bakanlığından özel izin almaları gerekiyor. Kendilerine izin verilmesi durumunda Avustralyalılar da Türkiye'den konut sahibi olabiliyor.


Taşınmaz edimine izin verilen ülkeler listesine göre 2012 Satış İstatistiğinde de yer alan Avustralya vatandaşlarının tapu işlemlerini halledebilmeleri için bazı belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Avustralyalıların Türkiye'de tapu işlemleri için gerekli olan belgeleri şu şekilde sıralanıyor:


* Kimlik belgesi ve pasaport; 

* İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden  alacakları ikamet tezkeresi; 

* Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.






Geri Dön