Ekonomi

Avusturya'dan flaş hamle! Avusturya enerji şirketlerinden ek vergi alacak!

Avusturya'da devlet, 'fazla vergi' adı altında enerji şirketlerinden vergilerin yaklaşık yüzde 40'ını toplamaktadır.Buna göre, petrol ve gaz şirketlerinin 2018'den 2021'e kadar olan yıllık ortalama kazançları dikkate alınarak, belirtilen dönem için ortalama yıllık gelirin yüzde 20'sini aşan her türlü enerji şirketi geliri vergiye tabidir

Başbakan Yardımcısı Werner Kogler ve Maliye Bakanı Magnus Brunner, düzenlediği basın toplantısında, enerji şirketleri için yeni vergi rejimleri kuracak olan "Enerji Krizine Katkı" yasasını açıkladı.

Buna göre, petrol ve gaz şirketlerinin 2018'den 2021'e kadar olan yıllık ortalama kazançları dikkate alınarak, belirtilen dönem için ortalama yıllık gelirin yüzde 20'sini aşan her türlü enerji şirketi geliri vergiye tabidir.

Meclis görüşmelerinden sonra yürürlüğe girmesi beklenen düzenleme, enerji şirketlerinin fazla kazançlarından yüzde 40 civarında vergi alacak.

2-4 MİLYAR EURO GELİR ELDE EDİLMESİ HEDEFLENİYOR!

Hükümet, bunun Maliye Bakanlığı'na her yıl 2 milyar ila 4 milyar avro getireceğini ve gelirlerin enerji krizi nedeniyle sıkıntı çeken hane halklarına ve iş yerlerine yardım edileceğini açıkladı.

2023'ün sonuna kadar planlanan yönetmelik, enerji üretim şirketleri için kilovat başına geliri sınırlayacağını söylüyor.

ÜLKEDE ENFLASYONUN TIRMANIŞI SÜRÜYOR!

Avusturya İstatistik Ofisi, Rusya ile Ukrayna arasında yaklaşık sekiz aydır devam eden savaş nedeniyle enerji fiyatlarının yüzde 300'den fazla arttığı Avusturya'da enflasyonun yüzde 11'e yükseldiğini bildirdi.

Kurum, 1952'den bu yana ilk kez çift haneli rakamlara yükselen enflasyonun yükselmeye devam edeceğini açıkladı.

ENERJİ KRİZİ NEDİR?

Enerji krizi, enerji kaynaklarının arzında oluşan darboğaz veya fiyat artışı sonra ortaya çıkan duruma verilen isimdir. Popüler literatürde özellikle elektrik şebekelerinde ve araçlar için yakıt tedariki sıkıntısı için kullanılmaktadır. Son yıllarda endüstriyel gelişme ve nüfus artışıyla birlikte enerji için küresel talep büyük bir artış göstermiştir.

ENERJİ YOKSULLUĞU NE DEMEK? ENERJİ YOKSULLUĞU NE ANLAMA GELİYOR?

Bu iki kavram göz önünde bulundurulduğu zaman ise; enerji yoksunluğu,  en temel ihtiyaçlarımız olan fiziksel ihtiyaçlar için kullanılan enerjiden mahrum kalma, enerjiye erişememe, faturaları ödeyememe gibi anlamlara gelebilir. Örnek verecek olursak, artan enflasyon nedeni ile elektrik faturanızı ödeyemiyorsunuz. Bu şekilde elektrikten mahrum kalıyorsunuz ve en temel ihtiyaçlarınızı karşılayamıyorsunuz.

Euro/Dolarda bu seviyeler gelebilir! Dövizciye gitmeden hemen bu habere bakın!
Altın ve gümüşte beklenmeyen düşüş! Yatırımcılar şok içinde! Hemen bakın, sonra keşke demeyin!
Doların tahtı sallanıyor! Yeni karar açıklandı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!
Samsung Galaxy A73 ''Aldın aldın'' ile A101'de! 19 Kasım 2022 fiyat listesi...