04 / 05 / 2024

AVVA 2016'da 17 yeni mağaza açacak!

AVVA 2016'da 17 yeni mağaza açacak!

AVVA bu yıl da yurt içi ve yurt dışında büyümeye devam edecek. 2016’da yurt içinde 72 mağazaya ulaşmayı hedefleyen AVVA, bu yıl yüzde 50 oranında büyümeyi öngörüyor.



Erkek giyimin trend belirleyen markalarından AVVA, istikrarlı büyümesini 2016’da da sürdürecek. Geçen yıl açtığı mağazalarla birlikte yurt içinde toplam 55 mağazaya ulaşan AVVA, bu yıl bu sayıya 17 mağaza daha eklemeyi hedefliyor. Yurt dışında ise yeni pazarlara yoğunlaşacak AVVA, ‘ülke bazlı yayılma’ stratejisi uygulayacak. 


2015’te satışlarda önemli artış kaydeden AVVA, 2014 - 2015’te yakaladığı yüzde 36’lık büyümeyi de bu yıl yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor. 2015’i belirledikleri hedefleri tutturarak kapattıklarını söyleyen AVVA Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Atik, “Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi istikrarlı büyümeyi en önemli hedef olarak belirledik. Sürdürülebilir büyüme, bizim önemle üzerinde durduğumuz konuların başında geliyor. Bu sebeple bir yandan sektör ve tüketici dinamiklerini yakından izlemeye devam ederken, bir yandan da trend geliştiriyoruz” dedi.  


Yakın gelecekte yurt içinde 100 mağazaya ulaşmayı istediklerini kaydeden Atik, “Bu yıl içinde 17 mağaza daha açacağız. Böylece yurt içi toplam mağaza sayımız 72’ye ulaşacak. 2016 sonrası 3 yıllık dönemde ise 100 yurt içi mağazaya ulaşmayı planlıyoruz. Yalnızca yurt içinde değil bunun yanı sıra yurt dışında da mağazalaşmaya yoğunlaşacağız. Bulunduğumuz her ülkede birden çok mağaza hedefimiz var’’ diye konuştu. 


2016’da erkeklerin tercihi ne olacak?

Erkek giyimde 2016 trendlerini de anlatan Volkan Atik, “Yine şık, rahat, aynı zamanda stil sahibi, güncel koleksiyonlar ön planda olacak. Yeni sezon temamızı yetenek ve kuvvet sahibi erkekler için ‘güç’ olarak belirledik. Koleksiyonun ana teması, güçlü erkek duruşunun iddiasını hedefliyor. Klasik görüntülerden uzak olan koleksiyonda, spor şıklık yine ön planda yer alıyor” dedi. 


Geri Dön