09 / 05 / 2024

AXA Sigorta Japonya'ya yardım için fon oluşturacak!

AXA Sigorta Japonya'ya yardım için fon oluşturacak!

AXA Japan, Japonyaya 50 milyon Japon Yeni bağış yaparken, AXA Grubu da ülkeye yardım için 1 milyon dolar taahhütlü bir yardım fonu kuracağını açıkladı  



AXA Sigortadan yapılan açıklamada, felaketin Japonya, global ekonomi, sigorta ve reasürans şirketleri açısından faturasını belirlemek için henüz çok erken olduğu belirtildi.
        
Japonyada konutlar için deprem sigortası teminatının yaklaşık 67 milyar dolar tutarındaki bir limit ile Japan Earthquake Reinsurance Pool (JERP) tarafından verildiği ifade edilen açıklamada, bu riskin genelde özel sektör tarafından tekrar sigortalanmadığı ancak deprem sonrasında çıkan yangınların özel sektörde kapsam içerisine alındığı kaydedildi.
        
AXA Japanın afet alanında yaşayan çalışanlarına destek olmak için 50 milyon Japon Yeni fon ayırdığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
        
"Ayrıca müşterilerine en çok ihtiyaç duydukları bugünlerde hizmet verebilmek için, merkez ofisten hasarlı bölgelere destek birimleri yönlendirerek operasyonları en kısa zamanda çalışır duruma getirme çabasındalar. AXA Japan depremin açtığı yaraları sarabilmek ve hasarları en kısa zamanda ödeyebilmek için gerekli aksiyonlar alıyor. Hasar ödeme süreçleri kısaltıldı. Finansal güçlük yaşayan müşteriler için prim ödemeleri 6 ay ertelendi. Müşteri hizmetleri ve hasar yönetimi için ücretsiz hatlar kuruldu. Bunların dışında Axa Japan, Japonyaya 50 milyon Japon Yenlik bir bağış yaptı. AXA Grubu da Japonyaya yardım için 1 milyon dolar taahhütlü bir yardım fonu kuracağını açıkladı."
AA


Geri Dön