Kent Haberleri

Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi ve hipodrom restore edilecek!

Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, sanayi sitesinin altındaki hipodromun ortaya çıkarılması ve 236 yıllık Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin restore edilmesiyle çalışma yapılacağını açıkladı.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ün önderliğinde; Bodrum, Marmaris ve Fethiye turizm konseyiyle Ankara'ya gittiklerini belirten Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'la görüştüklerini söyledi. Bodrum, Fethiye ve Marmaris'te bulunan antik kazılara ait destek sözü aldıklarını belirten Demiralp, "Bodrum'da sanayi sitesinin altında bulunan hipodromun gün yüzüne çıkarılması, Mouseleum, Aya Nikola Kilisesi'nin restorasyonu ve Gümüşlük Myndos Antik Kenti kazıları çalışmalarının tekrar başlatılması hususunda bakan yardımcımızın oluru ile müsteşarımız Nihat Gül çalışma başlattı. Tanıtım ile ilgili sunduğumuz öneriler üzerine bakan yardımcımız, Turizm ve Tanıtma Genel Müdürümüz irfan Önal ile toplantı yapmamızı sağladı" dedi.

 

Sanayi sitesi taşınacak 


'Bodrum Mavi Yolculuk' tanıtım filminin bakanlık tarafından tüm dünyada yayınlanacağını belirten Demiralp, mayıs ayında Turizm Tanıtma Genel Müdürlüğü yetkilileri Bodrum turizmcilerinin katılacağı 'work shop' yapılması kararının da  alındığını söyledi. Hipodrom ile ilgili kazı çalışması için öncelikle sanayi sitesinin kaldırılması ve başka yere taşınması gerektiğini belirten Demiralp, "Tabi bunu yaparken sanayi sitesindeki kiracılar veya mülk sahiplerinin de görüşleri alınacak. Hipodrom turizm açısından çok önemli bir hazine. Uzun süredir konuşulan ve gündeme gelen bir konuydu. Artık konuşmaktan öteye adımlar atacağız" diye konuştu. 



Posta Bodrum