Genel

Ayasofya, İtalyan dergisinde 15 sayfayı doldurdu!

İtalya ’da aylık yayınlanan Bell ’Europa dergisi, şžubat sayısında Ayasofya ’ya 15 sayfa yer ayırdı.

Ayasofya'nın havadan görüntüleri için tıklayın!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İtalyan yazar Luca Mozzati, dergideki köşesinde Ayasofya 'nın tarihi serüvenini, mimari ve kültürel zenginliklerini 'Ayasofya 'nın Üç Hayatı' başlıklı yazısıyla okurlara duyurdu.

Yazar, Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğiyle hazırlanan haberle Ayasofya 'nın müthiş mimari ve kültürel gizeminin, kendisinde uyandırdığı hayranlığı ve mutluluğu aktardı.

Ayasofya 'nın kilise olarak başlayıp, camiye dönüşen ve müze olarak devam eden tarihsel serüvenine, dönemler içinde geçirdiği değişikliklere, mimari  özelliklerine değinen yazar, bu tarihi yapının günümüzde halen güzelliğini ve  cazibesini koruduğunu vurguladı.

Mozatti yazısının son bölümünde, 'Kültürel Geziler ve Kapalıçarşı 'da Bir  Tur' başlığıyla İstanbul 'da ziyaret edilmesi gereken yerler, konaklanacak oteller, restoranlar, gece hayatının önemli mekanları konusunda da ayrıntılı  bilgiler verdi. Bu bölümde, havayolları şirketleri bilgileriyle Türkiye 'ye giriş  için gerekli belgeler de yer aldı.

AA