Genel

Aybar kar fırtınası ne zaman bitecek? Meteoroloji saat vererek uyardı!

Meteoroloji tarafından aktarılan son dakikan bilgilerine göre, Türkiye genelinde kar yağışlarının süreceği belirtildi. Meteoroloji, son dakika kar uyarılarını açıkladı. İşte saat saat kar uyarıları... İstanbul’da yerel şekilde ve aralıklarla kuvvetli kar sağanaklarının devam ettiği ifade edildi

Meteoroloji tarafından aktarılan son dakikan bilgilerine göre, Türkiye genelinde kar yağışlarının süreceği belirtildi. İstanbul’da yerel şekilde ve aralıklarla kuvvetli kar sağanaklarının devam ettiği ifade edildi. Megakent İstanbul'da kar yağışları dün akşam saatleri sırasında daha da etkili olurken, özellikle boğaz bölgelerinde sisin hakim olduğu görüldü. İstanbul'un Anadolu Yakası’nda etkisi artan kar yağışı sebebiyle trafikte neredeyse durdu. E-5'te araçların mahsur kaldığı görüldü. Bazı bölgelerde görüş mesafesinin 200 metreye kadar düştüğü belirtildi. Avrupa Yakası ağırlıklı olacak şekilde kar yağışları etkisini gösterdi.

Peki kar yağışı daha kaç gün devam edecek? Meteoroloji kar yağışıyla ilgili hangi uyarılarda bulundu? İşte meteoroloji tarafından yapılan saat saat kar uyarıları... 

 

Meteotoloji tarafından gelen açıklamalarda, Türkiye genelinde çok bulutlu bir havanın olacağına dikkat çekilirken, Marmara bölgesinin doğusu, Doğu Karadeniz bölgesi (Giresun dışında), Doğu - Güneydoğu Anadolu ve Balıkesir, Uşak, Tekirdağ, Kütahya, Mersin, Adana'nın kuzeyi ve batısı, Afyonkarahisar, Hatay, Eskişehir, Osmaniye'nin doğusu ve güneyi, Ankara, Niğde'nin güneyi, Karaman, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Bolu çevrelerinde aralıklı yağışlar görülmesi beklendiği belirtildi. 

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulundu ve şunları kaydetti: 

"Pazar öğlene kadar sürecek. Karadeniz üzerinden gelen bu yağış, İstanbul'un kuzeyinden giriyor. Anadolu'ya doğru daha kuvvetli yağıyor. İstanbul buna benzer yağışı ocak ayı sonunda yaşamıştı. Bu sefer Sarıyer-Beykoz arası yaşanacak. Şehrin kuzeyinde 20 cm üzerinde kar birikimi olabilir.

İstanbul doğusunda ve Boğaz çevresinde kuvvetli kar yağışı bekliyoruz. Aşama aşama kar yağışı alıyoruz, şu an 4'üncü aşamadayız, akşam saatlerinde 5'inci aşama olabilir. Pazar sabahı bir kar yağışı geçişi olabilir ama bugünkü kadar kuvvetli olmayacaktır. Saat 15-16 gibi azalacaktır."

İSTANBUL'DA KAR VE SİS

Megakent İstanbul'da perşembe günü etkisini göstermeye başlayan kar yağışı üçüncü gününde de aralıklı şekilde sürdü. Kar yağışı dün akşam saatleri sırasında etkisini çoğaltırken, boğaz kısımlarında sisin etkili olduğu da görüldü. Sis sebebiyle bazı bölgelerde görüş mesafesinin 200 metreye kadar düştüğü belirlendi. Yollarda yaşanacak muhtemel bir tıkanıklığın engellenmesi için iş makineleri çalışmalarını sürdürdü.

Megakentin Anadolu Yakası'nın Kadıköy, Maltepe, Üsküdar, Beykoz, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinde günün ilk saatlerinde görülen kar yağışı akşam sıralarında da aralıklı şekilde etkisini sürdürdü. 

KADIKÖY'DE TRAFİK KİLİTLENDİ

Kadıköy ilçesinde aniden etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle Göztepe D-100 karayolu beyaza büründü, trafiğin neredeyse durduğu görülürken, bazı araçları da yolda kaldığı görüldü. Polis ekipleri yer yer trafiğin durmasını sağlayarak kar küreme araçları tarafından yolun temizlenmesini bekledi, küreme işleminin ardından tarfik normale döndü. 

Dün akşam megakentte toplu taşıma araçlarının çalıştığı fakat marmaray ve metrobüs istasyonlarında yoğunluğun yaşandığı belirlendi. 

Kar yağışı sebebiyle araçların güçlükle ilerleyebildiği görülürken, bazı araçlar da kar yağışı sebebiyle yokuşları çıkamadığı belirlendi. Ayrıca vatandaşların da yer yer tipi olarak etkisini gösteren kar sebebiyle zor anlar yaşadığı görüldü. Sancaktepe ve Çekmeköy'de de tipi olarak kendini gösteren kar yağışının ardından, Şile otobanındaki arabaların yoğun yağış sebebiyle güçlükle ilerlediği görüldü. 

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılardan sonra, günlerdir yağan kar, megakentin trafiğini de olumsuz etkiledi. Sürücülere zor anlar yaşatan kar yağışı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile İstanbul Boğaz bölgesinde etkili olurken, bu bölgelerde trafik yoğunluğunu da artırdı. Diğer taraftan yoğun kar yağışı görülen E-5 Karayolu Ayvansaray civarında da araç sürücülerinin sinyallerini aarak ilerlediği belirtildi. 

Megakent İstanbul'un bazı ilçelerinde buzlanma sebebiyle kayan araçların kazalara neden olduğu belirlendi. Sultanbeyli Devlet Hastanesi'nin etrafındaki yollarda da kar yağışı yoğun şekilde etkili olurken, ana arterlerde arabalar güçlükle ilerledi. 

TEM ve D-100 kara yolunda araçlar kar yağışı sebebiyle yavaş yavaş giderken, büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından görevlendirilen karla mücadele ekipleri, kar yağışlarının görülmesiyle tuzlama çalışmalarını gerçekleştirdi. Kar yağışı Avrupa Yakası'nda da etkisini gösterirken, yağış sebebiyle ara sokakların, evlerin çatılarının ve yol kenarındaki yeşil alanların beyaza büründüğü görüldü. 

Çekmeköy Hamidiye Mahallesi'nde yolların kaygalaşması sebebiyle İETT otobüsünün bir arabaya çarptığı görüldü. Sancatepe ve Ümraniye'de İETT otobüslerinin yolda kaldığı belirlendi.Ümraniye Dudullu Mahallesi'nde kar küreme aracının, sokakta dönüş yapacakken bulunduğu yerde sıkıştığı görülürken, Çamlık ve Madenler mahallelerinde araçlar, yollardaki kar sebebiyle trafikte güçlükle ilerleyebildi. Bağcılar Parseller'de İETT otobüsünün yolda kaydığı ve park halindeki araca çarptığı belirlendi. Otobüsün, karla kaplı sokakta kaymasının ardından elektrik direğine çarparak durabildiği belirlendi. 

İstanbul Anadolu Yakası’nda yoğun şekilde etkili olan kar yağışı sebebiyle trafikte  uzun kuyruklar oluştu ve trafiğin durma noktasına geldiği görüldü. Aynı zamanda, Kadıköy, Üsküdar ve Maltepe E-5 karayolunda arabaların mahsur kaldığı görüldü. 

Megakenti etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle Cibali-Alibeyköy Cep otogarı Tramvay Hattındaki seferlerinin gerçekleştirilemediği aktarıldı. 

İSTANBUL'DA EVSİZ 900 KİŞİ OTELLERDE AĞIRLANIYOR

Diğer taraftan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, şehirde bugün itibarıyla 900 evsiz kişinin otellerde misafir edildiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Kıymetli İstanbullular, şehrimizde bugün itibarıyla 900 evsiz, sokakta kalan hemşehrimizi otellerde misafir ediyoruz. Soğuk hava etkisini sürdürüyor. Lütfen, sokakta kalan hemşehrilerimizi 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak bildirelim." 

Şişli'nin Fulya Mahallesi'nde takla atan bir arabada hasar meydana gelirken, Halkalı Atakent Mahallesi'nde ise karla kaplı yolda giden bir aracın trafik ışıklarına çarptığı belirlendi.

Ataşehir'de yoğun kar yağışı sebebiyle arabaların ilerlemekte güçlük çektiği, bu sebeble trafikte yoğunluk olduğu belirlendi

Kağıthane ilçesinde karla kaplanan zemin sebebiyle bazı araçların yolda kaldığı görülürken, aralarında minibüslerin de yer aldığı araçlar zor şartlar altında ilerleyebildi.

Beyoğlu Halıcıoğlu Mahallesi'nde yollardaki yoğun kar birikintileri de sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olurken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de manzara değişmedi ve tipi olarak kendini gösteren kar yağışının etkisiyle araçlar flaşörlerini yaktı ve güçlükle ilerleyebildi. 

SOKAKTA KALAN ÇOCUZLAR EGZOZLARLA ISINDI

Habertürk'te yer alan habere göre; karlı ve soğuk hava megakebnt İstanbul'u esir almışken, bu havadan en çok etkilenenler sokaklarda kalan çocuklar oldu. Pekçok kişi Taksim Meydanı'nda kar topu oynayarak karın tadını çıkarırken, sokaklarda kalan çocukların meydandaki  araçların egzoz borusundan ısınmaya çalıştığı görüldü. Yolcu otobüsünün durduğunu gören çocuklar, egzoz borusunun yanına giderek ısınmaya çalıştı.

AYBAR İSTANBUL'DA ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Megakent İStanbul genelinde dünden itibaren etkisini gösteren yerel şekilde kuvvetli olan ve aralıklı seyreden Aybar kar fırtınası sağanakları akşam saatlerinde etkisini arttırdı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüldü. 

BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Yapılan tahminler çerçevesinde, bugün öğle saatlerinin ardından kar yağışının etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Kar yağışlarıyla beraber ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuz durumlara karşın dikkatli ve önlemli davranılması gerektiğine dikkat çekiliyor.

VALİ YERLİKAYA: "GÖK GÜRÜLTÜLÜ KAR SAĞNAĞI BEKLİYORUZ"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya dün sosyal medya aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamasında, "Meteoroloji verilerine göre İstanbul'da bu akşam yoğun, gök gürültülü kar sağanakları bekleniyor. Uyarılarımızı yineliyoruz! Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun" ifadelerine yer vererek uyarılarda bulundu.

İMAMOĞLU: "30 YILIN EN SOĞUK GECESİNİ YAŞADIK"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da dün kar yağışları ve hava durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, "4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını bugün yaşayacağız. Kar yağışı öğleden sonra İstanbul'da çok etkili olacak" dedi. Bu Sibirya soğuğu diye tarif edilen hava koşullarının şehrimize ne kadar yüksek etki gösterdiğinin bir ölçümü diyebiliriz" diye konuştu. 

TOPLU TAŞIMA TAVSİYESİ

İBB başkanı İmamoğlu, açıklamasında bir takım uyarılarda bulunarak "Mecbur kalmadıkça asla araba kullanılmamasını istiyoruz. Toplu taşıma hizmetinizde. Bu bakımdan lütfen toplu taşımayı kullanmaya devam ediniz" diye konuştu. İmamoğlu, "İstanbul’da kar yağışı yoğun bir şekilde devam ediyor. Yağışın daha da şiddetlenmesini bekliyoruz. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmamasını önemle hatırlatırım" ifadelerini kullandı. 

DOĞU ANADOLU VE KARADENİZ'DE ÇIĞ RİSKİ

Karadeniz Bölgesi'nin iç ve yüksek kesimleriyle Doğu Anadolu bölgesinin yüksek kar örtüsü bulunduran eğimli bölgelerinde çığ riskinin olduğu açıklandı. Akdeniz kıyıları haricinde Türkiye genelinde don ve buzlanma beklendiği de belirtildi.

Altında son durum ne? İşte 13 Mart 2022 altın fiyatları!

Dolarda nefesler kesildi! İşte 13 Mart 2022 dolar kuru...

Pazartesi günü okullar tatil mi?

Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzin, mazot ve LPG'ye 4 TL indirim...