28 / 04 / 2024

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat sektörü ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaparak konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı. 



Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu katıldığı canlı yayın programında, kentsel dönüşüm, konut satışları ve gayrimenkul yatırım fonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN HIZLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra kentsel dönüşümün hızlandığını belirten Fenercioğlu,  kentsel dönüşüm yasasına değindi. 

Fenercioğlu kentsel dönüşüm yasasıyla ilgili olarak ''kat maliklerinin anlaşma oranı yüzde 50 artı 1'e düşürüldü. Bu biraz daha uzlaşıyı artıracak diye düşünüyorum ve bundan sonraki ruhsat sürecinde süreç biraz daha hızlanacak. Yeni yasayla birlikte kentsel dönüşümün İstanbul'da ve ülkemizde daha hızlı olacağını düşünüyorum.'' dedi.

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

KONUT SATIŞLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Konut satışlarını geçtiğimiz dönemde düştüğünü söyleyen Fenercioğlu konut fiyatlarının düşmesindeki nedenlerden ilkinin yüksek faiz olduğunu söyledi.

İnşaat maliyetlerinin arttığını belirten Fenercioğlu: ''İnşaat maliyetleri döviz endeksli olduğu için konut fiyatlarına inanılmaz bir düşüş olarak yansımadı ama yılbaşından sonra ben biraz daha artar diye bekliyorum.'' dedi. 

Yeni inşaatlar ile ilgili Türkiye'yi bölgesel olarak da değerlendiren Fenercioğlu  belli bölgelerde stokların olduğunu ama İstanbul gibi büyük kentlerlerde çok fazla stoğun olmadığını belirtti.  

KONUT FİYATLARI UZUN VADEDE ARTAR!

Konut fiyatlarında  döviz bazında biraz daha fiyatlar düşeceğini söyleyen Fenercioğlu çok büyük bir oran olmayacağının da altını çizdi.

Fenercioğlu: '' Benim tahminim önümüzdeki yerel seçimden sonra, yaz aylarında konut fiyatları belli bir seviyeye oturur ama uzun vadede fiyatlar artar, bunun altını çizmekte fayda var.'' dedi. 


GAYRİMENKUL YATIRIM FONLARI GÜVENLİ LİMAN!

Fenercioğlu, gayrimenkul yatırım fonlarının, gündemimizde yeni bir yatırım tercihi olduğunu söyleyerek: ''Ülkemiz de bu konuda gelişme kaydetti. Şu an hem kurumsal yatırımcılar hem bireysel yatırımcılar hem vergi avantajları hem de fırsatlardan ötürü güvenilir bir liman olarak görüyorlar.''dedi.

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

YABANCIYA KONUT SATIŞI ARTMAYA DEVAM EDECEK Mİ?

Ülkemizin bulunduğu coğrafyada gücenli liman olduğunu belirten Fenercioğlu: ''  Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde mülk edinimi sağladılar. Vatandaşlık anlamında ciddi tepkiler bölgemizde oldu ve olmaya devam ediyor. Özellikle son çıkan yasalarla, ikametgah yasasının değişmesiyle bölgemizdeki talep de azalmaya başladı. Bu durum uzun vadede normal bir seviyeye ulaşacak. Pandemiden sonra konut fiyatları ve satışları arttı.'' dedi. 

Yabancıya konut satmak kontrol edilebilirse yanlış bir şey olmadığını söyleyen Fenercioğlu  yerli halkın konforu, güveni ve alım gücünün de gözetilmesi gerektiğine vurgu yaparak ''Hükümetimiz bununla ilgili çalışmalar yapıyor, yönetmelikler gelecek.'' ifadesini kullandı.

Fenercioğlu ve NEO Portföy'den arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbirliği!

Fenercioğlu ile NEO Portföy arasında gayrimenkul yatırım fonu işbirliği!

Geri Dön