Sektörel

Ayçiçeği bolluğu gelecek! Karabük’ten yeni destekleme modeli ile başarı geldi

Karabük'ün yağlık ayçiçeği üretimi, yeni destekleme modeli ile 900 tona yükseldi. İşte detaylar...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu karar ile bu sene mart ayında "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli" kapsamı dahilinde ürünler listesine yağlık ayçiçeği de eklenmiş oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı eli ile yağlık ayçiçeği üretiminin yükselmesi için destekleme kapsamına giren Karabük'te bu sene 3 bin dekar alandan 900 ton ürün elde dildiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu karar ile bu sene mart ayında "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli" kapsamı dahilinde ürünler listesine yağlık ayçiçeği de eklenmiş oldu.

Yağlık ayçiçeği üretiminin yükselmesinin hedeflenmiş olduğu destekleme programına ise Aydın'ın Efeler, Köşk, Sultanhisar ve Yenipazar, Kütahya'nın Domaniç ilçeleri, Sivas'ın Hafik havzalarının haricinde bulunan Karabük'ün Eskipazar ilçesi de dahil edilmiş oldu.

Verilen bu kararın ardından ilçe bütününde ise birçok çiftçi, yağlık ayçiçeği üretimine verilen desteklerinden yararlanmak için ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne müracaatta bulunmuş oldular.
 

Program kapsamı dahilinde çiftçilere başta tohum olmak üzere birçok destek verildi, Bu şekilde ise ekim alanı 350 dekardan 3 bin dekara çıkmış oldu.

Geçen sene 105 ton yağlık ayçiçeği üretiminin yapıldığı bu şehirde ise  bu sene destekleme modeli sayesinde 900 ton ürün alınmış oldu.
 

"TOHUM DESTEKLERİ DEVAM EDECEK”
İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, AA muhabirine, Karabük'ün Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamı dahilinde alınmasından sonra yoğun talep olduğunu, çiftçilere tohum desteğinde bulunduklarını ifade etti.

Kent genelinde ise 3 bin dekar alanda üretimin gerçekleştiğini belirten Ayvalık, "Gayet verimli bir sene geçirdik. Genelde dekar başına 300 kilogram ürün elde etmiş olduk. Bu da 3 bin dekar kadar alanda 900 ton ürün demektir" ifadelerini kullandı.
Ayvalık, gelecek senelerde üretimi daha da artıracaklarını, tohum desteklerinin süreceğini sözlerine ekledi.

Milli otomobil TOGG’un yollara çıkacağı tarih belli oldu! Bakan Varank açıkladı

Tarımda bir başarı daha! Tarımsal atıktan yapılan gübre verimi % 42 artırdı

Huawei'den 3 bin 498 liralık indirim! Bu fırsat kaçmaz! İşte 30 Ağustos 2022 fiyat listesi...