Ekonomi

Ayçiçeği için kritik karar geldi! 4 ilde daha...

Bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla toplamda 4 şehir ve 7 bölge daha yağlık ayçiçeği ekimi destekleme kapsamına alındı.Yayımlanan karara Cumhurbaşkanı kararına göre, Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeli dahilin de 2021 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarına göre arpa, buğday, yulaf, çavdar ve tritikale ürünlerinde bir kez olmak üzere dekara 50 TL ek girdi desteği verilecek

Merakla beklenen 2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 Yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Yayımlanan karara Cumhurbaşkanı kararına göre, Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeli dahilin de 2021 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarına göre arpa, buğday, yulaf, çavdar ve tritikale ürünlerinde bir kez olmak üzere dekara 50 TL ek girdi desteği verilecek.

Yine konuyla ilgili aktarılan detaylara göre, 2022 yılı sertifikalı tohum kullanım desteği, dekara arpa, yulaf, çavdar, buğday, tritikale ve çeltiğe 24 TL, nohut ve kanolaya (kolza) 20 lira, susama 4 lira, aspire 5 lira, kuru fasulye, patatese 100 lira, mercimek ve yoncaya 30 lira, korunga, fiğ, yem bezelyesi, ve soyaya 22 TL ve yer fıstığına 17 TL şeklinde verilecek.

Söz konusu kararda gündemden düşmeyen ayçiçeği ile ilgili de bazı detaylar yer alıyor. İşte o detaylar...

Bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla toplamda 4 şehir ve 7 bölge daha yağlık ayçiçeği ekimi destekleme kapsamına alındı.

Ayçiçeğinde 4 kentte 7 bölgeye daha verilecek

Diğer bir taraftan konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamındaki ürünler listesinde bulunan Aydın-Sultanhisar, Aydın-Efeler, Aydın-Yenipazar, Aydın-Köşk, Kütahya-Domaniç, Karabük-Eskipazar,ve Sivas- Hafik havzalarındaki ürünler de güncellendi. Yapılan söz konusu bu değişiklikle bu bölgelerde diğer ürünlerin dışında son zamanlarda sık sık gündeme gelen yağlık ayçiçeği ekimine de destek verilecek.

Merakla beklenen tarımsal yayım ve danışmanlık ile ilgili destek kararı 1 Ocak 2022 tarihinde diğerleri ise 1 Ocak 2021 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Karar için tıklayın

Ayçiçek yağı hangi markette kaç lira? İşte Migros ve a101 Ayçiçek yağı fiyat listesi!