Ekonomi

Ayçiçek, şeker, tereyağı derken bir ürüne daha büyük zam geldi! Marketten önce buraya bakın

Türkiye'de gıda ürünlerine hızla zam gelmeye devam ediyor. Ülkemizde ayçiçek, çay ve şekerden sonra yeni bir ürüne daha zam geldi. Markete gittiğiniz şaşırmamak için önce buraya bakmanız gerekiyor. Her gün fahiş şekilde artmaya devam eden gıda ürünleri vatandaşların alım gücünü zorluyor

Ülkemizde yüksek enflasyon özellikle gıda ürünlerini vuruyor. Her gün fahiş şekilde artmaya devam eden gıda ürünleri vatandaşların alım gücünü zorluyor. Fiyatları artan gıda ürünlerine şimdi de hazır giyim sektörü eklenecek. 
 

ŞEKERE DEV BİR ZAM GELMİŞTİ

Türkşeker, bazı discount marketler ve Tarım Kredi için 390 TL'den verdiği 50 kilogramlık kristal şekerin fabrika satış fiyatına yüzde 67 zam yaparak 650 TL'ye çıkardı.

Türkşeker, diğer müşterileri için ise yine 50 kilogramık şeker çuval fiyatını 500 TL'den 750 TL'ye yükselterek yüzde 36 zam yaptı.
 

ÇAYA DA BÜYÜK ZAM GELDİ

Geçen hafta fiyatı yüzde 2.5 artırılan çaya geçen gün yüzde 9.5 zam daha geldi. Böylece çaya iki aydan daha az bir sürede toplam yüzde 61.3 zam yapılmış oldu.
 

ŞİMDİ MEYVE SULARINA

Marketlerde son olarak zam gelen ürün ise hazır meyve suları oldu. Daha önce 13 TL'den satılan Capy'nin meyve suları 17 TL'ye kadar çıktı. Vatandaşlar bu fiyatı bir meyve suyu için çok yükse buldu.