Ekonomi

Ayçiçek yağı buğday ve şekerden sonra bir yasak daha! Pirinç de kara listeye girdi

Market raflarında eksildikçe fiyatları artan ve stoklarda tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan gıda ürünlerine bir bir yasaklama kararı geliyor. Ayçiçek yağı, buğday ve şekerden sonra pirinç de kara listeye alındı. İşte detaylar...Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla ülkeden ayçiçek yağı, buğday, arpa, mısır gibi hububat ürünleri dünya pazarıan ihraç edilemedi

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat Perşembe başlayan savaş dünyadaki gıda güvenliğini büyük tehlikeye attı. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla ülkeden ayçiçek yağı, buğday, arpa, mısır gibi hububat ürünleri dünya pazarıan ihraç edilemedi.

Ukrayna savaşının tetiklediği "gıda krizi" alternatif gıda ihracatçısı ülke Hindistan'da yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle alınan ihracat yasağı kararıyla daha da büyüdü. 

Hindistan buğday ve şeker ihracatına yasak kararı aldı.

Aralarında Türkiye'nin de olduğu ülkeler önümüzdeki günlerde ayçiçek yağı ve şeker ithal etmek için arayışlara girdi.

Tüm bunların arefesinde bir kötü haber daha geldi. İşte detaylar...

 

ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR

Rusya, Tarım Bakanlığı'nın pirinç ihracatını 1 Temmuz itibarıyla yasaklamayı planladığı öğrenildi.

Rusya'nın pirinç ihracını durdurma kararının yıl sonuna kadar süreceği  aktarıldı.

Rusya daha öncesinde iç pazardaki talebe cevap verebilmek adına ayçiçek yağı, şeker, şeker kamışı gibi ürünlerin ihraç edilmesini durdurmuştu.

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün yaptığı açıklamada ülkesinde bulunan 22 bin ton tahılın Rus ablukası nedeniyle ihtiyacı olan ülkelere gönderilemediğini ifade etmişti. Zelenskiy, "Temmuz ayı geldiğinde ülkelerin elindeki stok bitince açlık ve kaos bberaberinde gelir. Büyük yıkım olur" uyarısında bulunmuştu.

 

 

Ünlü ekonomistten 'Dolar çift kanat takıp uçacak' tespiti

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Buğdayda 'felaket' uyarısı: Tarih verildi hükümet devreye girmişti