Ekonomi

Ayçiçek yağı, şeker derken bir kriz daha kapıda! İşte marketlerde ucuza aramak zorunda kalacağımız o ürün

Ayçiçek yağı ve şekerde yaşanan sıkıntıların ardından yeni bir ürünle ilgili daha ürküten bir iddia ortaya atıldı. Buna göre dünya genelinde içme sütü üretiminin azaldığı ve yine bu üründe sıkıntılar yaşanabileceği iddia edildi.Özellikle ayçiçek yağı ve şeker konusunda ciddi sıkıntılar meydana geldi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, dünya ekonomisini derinden sarstı. Özellikle ayçiçek yağı ve şeker konusunda ciddi sıkıntılar meydana geldi. Şimdi bir ürünle ilgili daha ürküten bir iddia ortaya atıldı.

İÇME SÜTÜNDE ÜRETİM AZALDI

Dünya genelinde bebek mamasının ardından içme sütünde de üretimin azaldığı ve üretimin talebi karşılama noktasında ciddi sıkıntılar yaşadığı öne sürüldü. 

TÜRKİYE'DE DE MART'TA DÜŞTÜ

TÜİK verilerine göre, Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre inek sütü üretimi yüzde 4, içme sütü üretimi yüzde 14 azaldı. Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tereyağı üretimi yüzde 57,1, ayran üretimi yüzde 25,8, yoğurt üretimi yüzde 2,1 artarken; içme sütü üretimi yüzde 10,1, inek peyniri üretimi yüzde 6 ve toplanan inek sütü miktarı yüzde3 azaldı.

Çiftçilerin gözü bu haberde! Gübre fiyatlarına indirim yapıldı mı? Hangi gübre kaç lira? 12 Mayıs 2022 fiyat listesi

Ehliyeti olanlar için son dakika uyarısı! Eğer şimdi bunu yapmazsanız idari para cezası kesilecek!

BİSU'dan ilk siparişinizde 1 damacana su 1 TL! Sakın kaçırmayın! İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...