Ekonomi

Ayçiçek yağında büyük bomba! Fiyatını duyunca inanamayacaksınız

Ayçiçek yağıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. TMO Başkanı Ahmet Güldal’ın açıklamalarının ardından TMO marka ayçiçek yağlarının 5 litrelik şişelerinin PTT AVM üzerinden yeniden satışa çıkarıldığı görüldü. Bu satışta 5 litrelik yağ 108 TL'ye geldi. Ayçiçek yağını daha ucuzdan satın almak isteyen vatandaşlar adeta bu habere odaklandı

Türkiye'de vatandaşların son dönemde almaya en çok zorlandığı ürünlerin başında gelen ayçiçek yağıyla ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Ayçiçek yağını daha ucuzdan satın almak isteyen vatandaşlar adeta bu habere odaklandı. 

Piyasaların en uygun ayçiçek yağı fiyatına sahip olan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), geçtiğimiz gün yeni bir hamle daha yaptı. Yeniden PTT AVM üzerinden satışa başlayan TMO, müjdeyi başkanlı Ahmet Güldal aracılığıyla verdi. 

Bir süredir rekolte gerçekleşmesini bekleyen Türkiye’de ilk açıklama TMO Başkanı Ahmet Güldal’dan geldi. Rekoltenin büyük oranda gerçekleşeceğini müjdeleyen Güldal; “TMO olarak kendi üreticimizden aldığımız ürünlerle stoklarımızı doldurmayı ve 2022-2023 tüketim döneminde yurt içi kaynaklarımızı kullanmayı hedefliyoruz. Hasadın bu yıl 2-3 hafta gecikmesine rağmen yağış rejiminin olumlu seyretmesinden verim ve kalite çok yüksek. Bereketli ve iyi gidiyor şükür. Haliyle Türkiye’de beklenen rekolte büyük oranda gerçekleşecek. Bu anlamda hububat özelinde verimli ve bereketli bir sene yaşıyoruz. Buradan tüm üreticilerimize kazançlarının bereketli, ürünlerinin bol olmasını diliyorum” açıklamalarıyla hububat ürünlerinde indirimlerin yakın olduğunun sinyalini vermişti. Ardından ayçiçek yağlarına ilişkin açıklama gerçekleştiren Başkan Güldal, TMO marka 5 litre ayçiçek yağlarının fiyatını duyurdu.

5 LİTRELİK AYÇİÇEK YAĞININ TANESİ 108 TL'YE GELMİŞ OLUYOR

Bir dönem PTT AVM üzerinden satışta olan TMO marka ayçiçek yağları, sonrasında satıştan kaldırılmıştı. Satışa kendi ofisleri ve Tarım Kredi Kooperatifi marketleri üzerinden devam eden TMO, geçtiğimiz günlerde vatandaşlara bir müjde verdi. TMO marka ayçiçek yağlarının yeniden PTT AVM üzerinden satışa çıktığını duyuran TMO Başkanı Ahmet Güldal, fiyatların da oldukça makul olduğunu duyurdu.

TMO Başkanı Ahmet Güldal’ın açıklamalarının ardından TMO marka ayçiçek yağlarının 5 litrelik şişelerinin PTT AVM üzerinden yeniden satışa çıkarıldığı görüldü. TMO marka ayçiçek yağının 5 litrelik şişelerini 4’lü bir şekilde satışa çıkaran PTT AVM, 4 adet ayçiçek yağı için 540 TL fiyat biçti. Bu fiyattan satın alan vatandaşlara, ayçiçek yağının 5 litrelik bir şişesi 108 TL’ye denk gelmeye başladı.