Ekonomi

Ayçiçek yağında büyük indirim! 5 litresi 82 liraya mı düşecek? 14 Mayıs fiyat listesi

Ayçiçek yağında Rusya Ukrayna krizi odaklı fiyat artışları hükümeti harekete geçirdi. Geçtiğimiz 28 Nisan’da 18 bin ton ham ayçiçeği yağı ithalat ihalesi yapıldı. Hükümet ayrıca üretimde artışı sağlamak için İstanbul Çatalca'da ayçiçeği tohumu dağıtımı yaptı.Tarım Bakanlığı geçtiğimiz ay 18 bin ton ayçiçek yağı ithal etmek için düğmeye bastı

Ayçiçek yağında Rusya Ukrayna savaşı odaklı stok sorunu ve buna bağlı artan yağ fiyatlarına çözüm nasıl bulunacak? Market raflarında 110 lira ile 189 lira arasında fiyatla satılan ayçiçek yağının daha makul düzeye çekilebilmesi için çalışmalar yapılıyor. Tarım Bakanlığı geçtiğimiz ay 18 bin ton ayçiçek yağı ithal etmek için düğmeye bastı. İhalesi yapılan ayçiçek yağları Haziran ayından itibaren peyderpey ülkeye sokulacak. Tarım Bakanı indirimli ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın elinde bulunan ayçiçek yağlarının yüzde 25 indirimle Türkiye'ye göndereceklerini" söylemişti.  

YÜZDE 25 İNDİRİM BEKLENİYOR

Bakan Kirişci'nin yüzde 25 indirimli ayçiçek yağları Türkiye'ye gelip aynı indirim market raflarına da yansıtılırsa 110 liralık 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatına 27,5 indirim sağlanmış olacak. Ayçiçek yağının fiyatının da 82,5 liraya düşmesi bekleniyor. 189 liraya satılan 5 litrelik ayçiçek yağında ise indirim 47,25 lira düzeyinde olacak.

ÜRETİM İÇİN ÇATALCA KRİTİK ÖNEMDE

2021 yılında ihracatta öne çıkan ürünler sırasıyla Fındık İçi, Un, Makarna, Rafine Ayçiçek Yağı ve Ambalajlı Fındık olurken, en çok ithal edilen ürünler Buğday, Soya Fasulyesi, Ham Ayçiçeği Yağı, Palm Yağı ve Arpa şeklinde sıralandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla organize edilen ‘Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’ programına katıldı. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çatalca'nın İstanbul'un alan itibarıyla büyük ilçelerinden olduğunu ifade ederek, "Bu konuda İstanbul'da bizi en mutlu eden ilçelerimizin başında geliyor. İstanbul'u belki de doyurabilecek bir üretimi ziyadesiyle bu ilçemizde gerçekleştirmek mümkün. İnşallah başta Çatalca pirincimiz olmak üzere bütün bu bölgeye has olan ürünlerimizin coğrafi işaretleri önce ulusal, sonra da uluslararası düzeyde olur." diye konuştu.

 

MİGROS AYÇİÇEK YAĞI FİYAT LİSTESİ

CARREFOURSA AYÇİÇEK YAĞI FİYAT LİSTESİ

A101 AYÇİÇEK YAĞI FİYAT LİSTESİ

Editörün notu: Bu haber 14 Mayıs 2022 tarihinde saat 00:44'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 15 lira 45 kuruş, Euro 16 lira 08 kuruş, altının gramı ise 928 lira 38 kuruş değerindedir.

 

Emeklinin maaş zammına enflasyon farkı eklenecek! 5 bin 649 liradan başlayacak

Çiftçinin 2022'de ödeyeceği fiyat tarifesi belli oldu! Yüzde 50 indirim uygulanacak

Buğdayda en yüksek fiyat belli oldu! Toprak Mahsülleri Ofisi'nden kritik buğday fiyatı hamlesi

Emekli ve memur maaşlarına ek zam için hükümetin gizli çalışması ortaya çıktı! 4 bin liradan başlayacak

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş'ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı

Merkez Bankası'ndan flaş dolar hamlesi! Piyasa dumur oldu

Bakan Vedat Bilgin emekli ve memurlara verilecek ek zam için aranan şartı ilk kez açıkladı: Her şey buna bağlı