Ekonomi

Ayçiçek yağında flaş gelişme! Ayçiçek yağına indirim mi geliyor? Fiyatlar dip mi yapacak?

Türkiye geçtiğimiz zamanlarda ayçiçek yağında büyük bir sorun yaşarken marketlerde ise ayçiçek yağları bulunamayıp, fiyatlar ise tavan yaptı. Fakat tüm bunların aksine sevindirici gelişmeler Ayçiçek yağında indirim beklentisine sebep oldu. İşte detaylar…Karacaören ve Dulkadirli ovaları ilk sıralardayken Kaman, Boztepe, Mucur, Çiçekdağı ve Akpınar ilçelerindeki bozkır olan alanlar ayçiçeği tarlaları ile sarıya boyandı

Geniş tarım alanlarında tahıl üretilen ülkemiz şehirlerinden olan Kırşehir'de atıl araziler ve nadasa bırakılan tarlalarda, devletin tohum desteği ile yağlık ayçiçeği ekimi çoğaltıldı. Karacaören ve Dulkadirli ovaları ilk sıralardayken Kaman, Boztepe, Mucur, Çiçekdağı ve Akpınar ilçelerindeki bozkır olan alanlar ayçiçeği tarlaları ile sarıya boyandı.

Karacaören Ovası'ndaki ayçiçeği tarlalarında tespitlerde bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Anadolu Ajansı muhabirine, kuru tarım yapılan şehirde yüksek gelire sebep olacak yağlık ayçiçeği gibi alternatif ürünleri yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

 Rekabet Kurulu’ndan makarna devi için flaş karar! Nuh'un Ankara Makarnası ve İs-Ra Gıda'ya soruşturma

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a üzücü haber geldi! Herkesin emekli olması mümkün değil

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş kıyamet öncesi farklı bir yol izledi! Altın mı, dolar mı, euro mu, TL mi?