Perakende

Ayçiçek yağında indirim olacak mı? Ham ayçiçek yağı fiyatındaki düşüş raflara ne zaman yansıyacak?

Ham ayçiçek yağının tonu uluslararası piyasalarda 1500 dolara kadar geriledi. Bu gelişmenin iç piyasaya ise indirim olarak yansıması bekleniyor. Uzmanlar 5 litrelik ayçiçek yağı için yeni bir fiyat verdi. İşte detaylar…Ham ayçiçek yağının tonu uluslararası piyasalarda 1500 dolara kadar geriledi

Uluslararası piyasada tonu 2 bin 150 dolara ulaşan ham ayçiçek yağının fiyatında talep yetersizliği nedeniyle hızlı bir düşüş yaşanıyor. Ham ayçiçek yağının tonu uluslararası piyasalarda 1500 dolara kadar geriledi.

Konuya ilişkin milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, ayçiçek yağı fiyatlarının son bir yılda yüzde 300’ün üzerinde artış gösterdiğini söyledi. Tüketiciyi en çok rahatsız eden artışın Rusya-Ukrayna savaşının çıkmasından kısa süre sonra Karadeniz’in gemi trafiğine kapatılması ve Odesa Limanı’ndan ayçiçek ham yağı dolu 17 geminin Türkiye’ye ham yağ getiremeyeceği söylentisiyle piyasada darlık olmamasına rağmen 5 litrelik ayçiçek yağlarımın 100-120 lira fiyat aralığından 180-200 TL bandına çekilesi olduğunu söyleyen Ağaoğlu şöyle devam etti:

TMO'dan şok fiyatlar! Ayçiçek yağı, fındık, pirinç, fasulye, mercimek, nohut kaç TL? İşte 30 Haziran 2022 fiyat listesi!

Market raflarında vatandaşın cebini yakıyordu! Dev indirim yolda

Migros'tan indirim rüzgarı, Ayçiçek yağı, et, un ve salçada dev kampanya! İşte 29 Haziran 2022 fiyat listesi...