Ekonomi

Ayçiçek, yumurta ve peynire gelen zamdan sonra bir üründe tarihi düşüş! Hemen koşun

Ayçiçek, yumurta ve peynire gelen zamlar vatandaşın cebini hayli zorlarken, buğdayda önemli bir düşüş yaşandı. Kısa süre önce ayçiçek, çay ve peynir gibi ürünlere gelen zamlar, vatandaşı biraz daha fazla zora sokmuştu

Türkiye'de sofaraların demirbaş ürünleri arasında yer alan ürünlere yönelik zamlar, vatandaşı çok zorluyor. Kısa süre önce ayçiçek, çay ve peynir gibi ürünlere gelen zamlar, vatandaşı biraz daha fazla zora sokmuştu. Art arda gelen kötü haberlerin ardından ise bu sefer iyi bir haber geldi. Buğday fiyatları, İstanbul'da yapılan anlaşmanın ardından düşüşe geçti. 

BUĞDAY FİYATLARINDA DÜŞÜŞ VAR

Tahıl koridoru oluşturulması için İstanbul’da atılan imzalar işe yaradı. Tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından sevkiyatına ilişkin imzalanan anlaşmanın etkileri görülmeye başlamasıyla birlikte dünya buğday fiyatlarında büyük düşüş yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Gutteres ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun katılımıyla tahıl koridoru için tarihi imza İstanbul’da atıldı.
 

ÜST YETKİLİLER DE GÖRÜŞMEDE YER ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Guterres’in katıldığı törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ve ilgili ülkelerin temsilcileri katıldı.

TÜM DÜNYA RAHAR BİR NEFES ALDI 

Tüm dünya rahat bir nefes alırken, İstanbul’daki tarihi anlaşmanın etkileri görülmeye başlandı. Buğday fiyatları Rusya’nın Ukrayna işgali öncesi seviyesine kadar geriledi. Günlük düşük yüzde 5,5’i buldu. Fiyatların daha da düşmesi bekleniyor.
 

TARİHİ BİR DÜŞÜŞ YAŞANDI

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettikten sonraki haftalarda buğday fiyatları 13 dolar/buşel düzeyine kadar çıkmıştı. Bu hafta yaşanan gelişmeler sonrasındaysa Mart 2011’den bu yana yaşanan en büyük düşüş kaydedildi. 

Anlaşmadan sonra buğday fiyatları şu şekilde oldu:

1 >