27 / 04 / 2024

AYD AVM Yatırımları Konferansı sektör temsilcilerini buluşturdu!

 AYD AVM Yatırımları Konferansı sektör temsilcilerini buluşturdu!

AYD V. AVM Yatırımları Konferansı “Farklılaşmanın Anahtarı Rekabet” başlığı ile yerli ve yabancı sektör temsilcilerini beşinci kez buluşturuyor



AYD (Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği) AVM Yatırımları Konferansı’nın beşincisi AYD Başkanı Hulusi Belgü ve Yönetim Kurulu ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yerli ve yabancı sektör yetkililerinin yoğun katılımı ile başladı. Sektörün, bugünü ve geleceğinin tüm yönleri ile irdelendiği, Türkiye ve dünya ekonomisinin değerlendirilip, AVM yatırımcıları ve perakendecilerin, yerli ve yabancı 500’ün üzerinde üst düzey katılımcının bir araya geldiği Konferans’ta AYD Başkanı Hulusi Belgü bir hoşgeldiniz konuşması yaptı.


AYD Başkanı Hulusi Belgü, konuşmasında henüz 25 yaşında olan Türkiye AVM sektörünün özellikle son 10 yıl içerisinde hızlanan gelişimi ile çok özel ve önemli projelere imza attığını vurgulayarak “Yerli ve yabancı yatırımcıların birbirinden iddialı projeleri başarılı performansları ile Avrupa ve Dünya’da parmakla gösterilecek değerler oluşturdu. Yıllık 50 milyar ciro büyüklüğüne ulaşan alışveriş merkezi sektörü ile Türkiye, Avrupa’da söz sahibi bir konuma ulaştı” dedi. Kuruluşunun 5. Yılını kutlayan Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği’nin organize perakendenin hem yurt içinde hem de yurt dışında büyümesinde önemli bir rol oynadığını belirten Hulusi Belgü, “AYD, Türkiye’yi birçok uluslararası platformda başarıyla temsil etmeye başladı. AYD; sektör içi verileri,yerli/yabancı yatırımcılara ve genel Türkiye ekonomisine yarar sağlayacak sektör bilgisi haline dönüştürerek sektöre değerli katkılar sağlıyor. AYD’nin, sektörün bilgi paylaşımı ve sürdürülebilir büyümesi adına gerçekleştirdiği en önemli oluşumlarından biri de AVM Yatırımları Konferansları oldu” dedi.


CRM mi? AVM CRM Kartları mı?


Multi Development Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen Konferansın ilk oturumu köşe yazarı ekonomist Dr. Şeref Oğuz’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Sosyal CRM mi? AVM CRM Kartları mı?” konulu panel oldu. “AVM’lerin hedef müşterileri ne kadar sadık? Müşteri sadakati sağlamanın yolu var mı? AVM’lerin hedef müşterilerinin tekrar gelmesi için iletişim sağlamanın etkili yolları nelerdir? Mobil ödeme sistemlerinin AVM cirolarının artmasına faydası olur mu? Sosyal medya sadakat sağlar mı yoksa sadakatten de önemlisi potansiyel müşteriyi yakalamak mı?” gibi konuların tartışıldığı panelde Krombera Kurucu Ortağı Alper A.Özdemir, Kanyon AVM Pazarlama Müdürü Çağla Gül, Turkcell Mobil Ticaret Yöneticisi Erkan Taş, Antares AVM Genel Müdürü Kenan Özduran ve Açık Kart Teknolojileri &Ödeme Sistemleri A.Ş. YK Üyesi Mert Özger görüşlerini sundu.


AVM Potansiyeli Analiz Raporu…


Eva Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Akademetre Araştırma Pl. YK Başkanı Dr. Halil İbrahim Zeytin tarafından sunulan AVM Potansiyeli Analiz Raporu’nda “Türkiye’de AVM enflasyonu var mı? Zaman içerisinde Türkiye AVM sektörü nasıl bir gelişim izledi? Hangi illerde daha ne kadar AVM gereksinimi var? Hangi iller doygunluğa ulaşmış durumda? Sektörün gelişimi için öngörüler, dünya gelişiminde Türkiye’ye gelecekte etki etmesini beklediğimiz trendler neler?” konuları ele alındı.







AVM Endeksi


AYD Genel Sekreteri Nihat Sandıkçıoğlu’nun “AVM sektörünün endeks ile ölçülebilir ve hesap verebilir duruma nasıl geldiği”ni anlattığı AYD’nin kuruluşundan beri her ay yapılan AVM Endeks’inin sunumu ile devam eden Konferansın son paneli “Marka İletişiminden Etkinliğe” başlığı altında gerçekleştirildi.


Marka İletişiminden Etkinliğe


Günün son panelinde farklılaşmanın yollarını arayan AVM’lerin iletişimleri ve etkinlikleri tartışıldı. “Marka İletişiminden Etkinliğe” başlığı altında “Müşterilerine kendi kurumsal imajlarını anlatmanın en etkili yollarından birisi AVM içinde düzenlenen etkinlikler ciroya dönüşür mü? Kampanyalar AVM’lerin cirosunu artırıyor mu?” gibi konularının irdelendiği panelin moderatörlüğünü As Merkez AVM Genel Müdürü Fahir Çam yaptı. AG Event Ajans Başkanı Ali Gürak, İstanbul&Marmara Forum Yönetici Direktörü Joao Xavier,  Ankara  KentPark AVM Genel Müdürü Mehmet Akalın ve Yurddaş & Partners Yönetici ortağı Murat Yurddaş panelist olarak katıldı.


Konferansın bu yılki sosyallik aktivitesi olan AYD Bilardo Turnuvası da gün boyu sürdü.



Geri Dön