Sektörel

Ayda 1.750 TL indirimli konut fırsatı!

Konut satışlarını hareketlendirmek, canlandırmak ve artırmak isteyen konut temsilcileri yeni yıla dev bir kampanya ile giriyorlar. 

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre, 1 Ocak'ta başlaması planlanan kampanyayla, tüketicinin aylık geri ödeme taksitinin azaltılması ve konut almaya teşvik edilmesi amaçlanıyor. 

 

Mevcut konut kredisi faiz oranlarıyla (yüzde 1.17) 300 bin liralık bir daire için tüketicinin ödeyeceği aylık taksit tutarı 4 bin 750 lirayken bu dev kampanya ile bu rakam 3 bin TL'ye indirğenecek.

 

3 AY SÜRECEK
İnşaat sektörü temsilcileri bu kampanyayı geçen sene olduğu gibi  Emlak Konut GYO çatısı altında yapmayacak. Kampanyanın 1 Ocak'ta başlayıp, 31 Mart 2018'de bitirilmesi planlanıyor. 3 ay sürecek kampanya ile daire sahibi olmak isteyenler, yüzde 10 peşin ödeme  ile 84 ay taksitle sıfır faizle daire sahibi olabilecekler.

 

300 bin liralık bir konut için 30 bin lira peşinat ödeyen tüketici, teslimde de yüzde 5 ara ödeme yapacaklar.  Yeni kampanyayla sıfır faiz imkânı bulan tüketici, mevcut koşullarda çektiği 255 bin liralık kredinin geri ödeme faizi olan 150 bin TL'lik ödeme yapmamış olacak. 

 


 

Konutder Başkanı Altan Elmas, gayrimenkul sektöründe birlikte başlatılan hareketin pozitif etkilerini gördüklerini dile getirerek "Emlak Konut önderliğinde yapılan diğer 3 kampanyada satışlar ciddi rakamlara ulaştı. Bu kampanyalar piyasayı canlandırıyor. KONUTDER olarak biz de destek verebiliriz" dedi.

 


 

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım da, Emlak Konut GYO'nun sektörü canlandırmak için öncü olduğunu sözlerinde vurguladı. Durbakayım, "Sektör olarak başlatılan dev hamleler piyasaya ivme kazandırıyor" diye konuştu.

 

GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin ise, bu tür hamlelerin gerekli olduğunun altını çizerek, "İçinde bulunduğumuz dönemde yüksek faiz sebebiyle konut geliştiricilerinin hazırladıkları kampanyalar tüketicinin alımını hızlandırıyor. Biz de kendi aramızda istişare edip destek vermeyi düşünüyoruz"diye konuşma yaptı.