Kent Haberleri

Aydın Belediyesi tren garı restorasyonunu durdurdu!

Merhum Başbakan Adnan Menderes tarafından 1955 yılında kente kazandırılan tarihi tren garında başlatılan restorasyon çalışmaları, ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle Aydın Belediyesi tarafından durduruldu. Gar binası mühürlendi.


1955 yılında yapılan tarihi tren garında başlatılan restorasyon çalışmaları, ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle Aydın Belediyesi'nce durduruldu


Merhum Başbakan Adnan Menderes tarafından 1955 yılında kente kazandırılan tarihi tren garında başlatılan restorasyon çalışmaları, ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle Aydın Belediyesi'nce durdurularak bina mühürlendi. 

Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü'nün projesiyle tarihi dokusu korunarak yenilenen Aydın Tren Garı binası restorasyonuna 17 Şubat'ta başlandı. Restore çalışmaları devam eden gar binası ile ilgili bir ihbarı değerlendiren Aydın Belediyesi yetkilileri, tarihi binanın çatı katında yapılan tadilat çalışmalarında izin alınmadığı ve ruhsatsız şekilde yapıldığını tespit etti. Bunun üzerine belediye yetkilileri, çalışmalara durdurarak tarihi binayı mühürledi.


"Hizmeti engelliyor"

Restorasyon çalışmaları devam eden tren garı binasına Aydın Belediyesi tarafından mühürlenmesini eleştiren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, şunları söyledi: "Kentin en önemli tarihi yapılarından biri olan gar binasının Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü'nün projeleri doğrultusunda tarihi dokusu korunarak modernleştirilecek. İhaleye çıkan ve restorasyon çalışmaları devam eden binanın çatı katındaki tadilat çalışmaları, Aydın Belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu gerekçe gösterilerek durduruldu. TCDD yetkilileri, inşaatın ruhsatını almak için birçok kez belediye başvuruda bulundu. Ancak belediye yetkileri, ruhsat almak isteyen TCDD yetkilerine yardımcı olmayarak hizmeti engellemek istiyorlar. Yaşanan bu durumu kent halkının takdirine bırakıyorum."

Türkiye'de ilk demiryolu ağının bir istasyonu olarak hizmet vermeye başlayan tren garındaki restorasyon çalışmaları için geçtiğimiz ay 3 milyon 566 bin 492 TL'lik bedelle ihale edildi. Projeye uygun olarak çatı, peron kaplamaları, kapı ve pencere doğramaları yenilenecek olan gar binasının restorasyon çalışmalarının, Kasım 2014'e kadar tamamlanması planlanıyor. 



Yeni Asır