Kentsel Dönüşüm

Aydın Ilıcabaşı Mahallesi kentsel dönüşüm istiyor!

Efeler Ilıcabaşı Mahallesi’nde yapılacak Kentsel Dönüşüm kapsamında, evlerinin yıkılacağı söylenen vatandaşlara 2013 yılından bu yana net bir açıklama yapılmaması vatandaşları çileden çıkardı.

Efeler Ilıcabaşı Mahallesi’nde yapılacak Kentsel Dönüşüm kapsamında, evlerinin yıkılacağı söylenen vatandaşlara 2013 yılından bu yana net bir açıklama yapılmaması vatandaşları çileden çıkardı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden net bir açıklama bekleyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi.


Efeler Ilıcabaşı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, 2013 yılında Kentsel Dönüşüm kapsamında evlerinin yıkılacağı söylenmesine rağmen somut bir adım atılmamasını ve kendilerine açıklama yapılmamasına tepki gösterdi. Evlerinin yıkılacağı haberi üzerine "Evlerimiz nasılsa yıkılacak" diyerek tadilat yaptırmadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, "Biz Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden sadece açıklama bekliyoruz. 2013 yılında buraya Kentsel Dönüşüm Ofisi açtılar. Şu anda ofis bomboş ve hırsız yuvası oldu. Biz yıkılacak olan evlere para dökmek istemiyoruz. Yıkılacaksa ne zaman yıkılacak ? yıkılmayacaksa da bilmek istiyoruz" dedi.


"EVİM YIKILACAK DİYE TUVALETİMİ YAPTIRMADIM"

Ilıcabaşı Mahallesi’nde yaşayan Fatma Sayıntürk, evine tadilat yaptırmadığını belirterek, "77 yaşındayım. Beş ay önce bacağım kalçadan kırıldı. Bacağım kırık olduğu için alaturka tuvaleti kullanamıyorum. Evim yıkılacak diye de evime alafranga tuvalet yaptırmadım. Ben yalnız yaşayan bir insanım. 77 yaşında bir kişinin ne kadar geliri olabilir ki. O yüzden yıkılacak olan bir eve boşa harcama yapmak istemiyorum. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na sesleniyorum. Lütfen daha fazla mağdur etmesin" dedi.


"SEÇİM ZAMANI UMUT VERENLER ŞİMDİ NİYE YOK"

Mahalle sakinlerinden Fatma Nur Gültekin de yaşadıkları durumun çok üzücü olduğunu belirterek, "Biz evlerimize alışmıştık. Sonra birileri geldi burada Kentsel Dönüşüm olacak, evleriniz yıkılacak, yeni evler verilecek diyerek bizlere umut aşıladı. Bu sözlerin üzerinden iki yıla aşkın bir süre geçti. Gelin görün ki ne gelen var ne giden. Burada insanlar zor durumda. Biz bu evlerde daha önce de yaşıyorduk. Burada yaşamak bizim için sorun değil. Bizim için sorun olan tek şey belirsizlik. Yetkililer bize bir açıklama borçlu artık" diye konuştu.


"EVLERİMİZDE BRANDALARLA YAŞIYORUZ"

Mahalle sakinlerinden Leyla Lahçalı, belirsizlikten şikayetçi olarak, "Ben 70 yaşında dul biriyim. Geçtiğimiz yıl oğlumu kaybettim. Burada bizim evlerimizin yıkılıp, yeni evler yapılacağı söylendi. O gün bugündür evlerimize tadilat yaptırmadık. Evimin çatısının yapılması gerekiyor. Ben evim yıkılacak, param boşa gitmesin diye yaptırmadım. Şimdi çatısına branda sererek yaşamaya çalışıyorum. Çünkü ben o parayı kalem satarak, mendil satarak kazanıyorum" dedi.


"BİZ BURADA ÇOK MUTLUYDUK"

Mahalle sakinlerinden Gönül Güğmen de, "Biz bundan iki yıl önce burada çok mutluyduk. Bize gelip birilerinin evleriniz yıkılacak, yeni evler yapılacak diyene kadar çok normal bir hayatımız vardı. Fakat o günden bu yana hayatımızda sadece belirsizlik var. Acaba ne olacak? sorusunu kendimize sormaktan çok sıkıldık artık. Ne olacaksa bir an önce olsun" diyerek isyan etti.


"BİZİ HEP AYDIN’IN DIŞINDA GİBİ GÖRDÜLER"

Kendilerinin dışlandığını iddia eden Ramazan Taşçı, "Biz yıllardan beri bu tarz yaklaşımlara alıştık artık. Bizi hep Aydın’ın dışında bir yermişiz gibi gördüler. Fakat biz bu şehrin bir parçasıysak. Bizde eşit şartlarda olmalıyız. Bize bir söz verildiyse bu söz tutulmalı. İnsanlar bu şekilde belirsizlik içinde bırakılmamalı. Sarı otobüsler ana yoldan geçiyor. Orada bırakılan karşıdan karşıya geçerken arabanın altında kalabileceği düşünülmeli ve artık birileri bu konular hakkında açıklama yapmalı" dedi.


Aydın Denge