Kent Haberleri

Aydın İncirliova’da 30 ayda 30 proje yapıldı!

30 Mart yerel seçimlerinden sonra İncirliova Belediye Başkanlığı’na seçilen Gürşat Kale, 30 aylık çalışma sürecini basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda değerlendirdi.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra İncirliova Belediye Başkanlığı’na seçilen Gürşat Kale, 30 aylık çalışma sürecini basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda değerlendirdi.


Park İncirliova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Gürşat Kale, gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri projeleri anlattı. Her ortamda Büyükşehir Yasası’nı eleştiren Başkan Kale, yasa sebebiyle yaşanılan sorunları yineledi. Hizmet gereği yeterli ödeme olmadığı için ilçenin menfaati gereği İncirliova’daki taşınmazların satışını, yaptıklarını kaydeden Kale, “Sattık, satmaya devam edeceğiz” diyerek vatandaşların kendilerinden hizmet beklediğini ifade etti. Hizmetleri oy dağılımına göre değerlendirmedikleri konusuna da vurgu yapan Başkan Kale, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BÜYÜKŞEHİR YASASI’NIN FARKLARI

Belediye Başkanı Kale, Aydın’ın Büyükşehir Yasası sonrasında hizmet alanının ve hizmet götürülecek nüfusun arttığını, bunlar için harcanacak ödeneğin ise azaldığını açıkladı. Bu konuda yıl yıl bilgi verdi. Başkan Kale, “Büyükşehir Yasası’na başından beri karşı çıktık. Şeriatın kestiği parmak acımaz, neticede yasa çıktı ve uygulandı. Mayıs 2016 tarihinde Türkiye Belediyeler Birliği’nin hazırladığı faaliyet raporunda Büyükşehir Yasası’ndaki eksiklikler ve bunların giderilmesi konuları yer almıştı. İdari anlamda nasıl bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğumuzu bu kitapta da görünce teşhisimizin doğru olduğunu anladık. Olmayan bir teşkilatlanma yapısını ve bütçe yönetimi konusundaki prensiplerin olmayışını gördük. Büyükşehir Yasası’ndan önce 20 kilometre kare olan hizmet alanı, 215 kilometrekare alana yükseldi. Büyükşehir Yasası’nda önce, İller Bankası’ndan alınan ödenek, 2013 yılında kişi başına düşen hizmet bedeli 316 lira olurken, Büyükşehir Yasası’ndan sonra 2014 yılında bu ücret 168 liraya düştü. 31 bin kişiye hizmet götürecekken bu rakam da 45 bine yükseldi. Bununla ilgili çok büyük bir adaletsizlik yaşanmış. İncirliova Belediyesi’nde 50 memur, 36 kadrolu işçi, 17 sözleşmeli personel ve 216 taşeron personel olmak üzere 319 kişiyle görev sürdürülüyor.”

“SATTIK, SATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Belediyeye gelir sağlamak için belediyeye ait taşınmazları satmalarını, kanun çerçevesi içerisinde yaptıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Kale, “Zaman zaman bazı varlıkları sattığımız hususunda eleştireler oldu. Büyükşehir Yasası bize çok geniş bir çalışma alanı ve ciddi görevler yükledi. Ancak gelir anlamında da bu şekilde bir bütçe tablosu ortaya koydu. Yerlerimizi satmamak karın doyurmuyor. İhtiyacımızın görülmesi gerekiyorsa, bu hizmetlerin yapılması gerekiyorsa, bu yetkiyi de kanun bize verdiyse biz kanunu halkımızın ihtiyaçlarını gidermek için sonuna kadar kullanmak durumundayız. Arkadaşlarımızın desteğiyle satabileceğimiz gerçekten kıymetli yerleri sattık. Bulabilirsek yine satmaya devam edeceğiz. Önemli olan vatandaşlarımıza arzulanan gereken hizmetleri yerinde ve zamanında doğru şekilde sağlanmasıdır” dedi.

“İNŞAATLARA SIKI DENETİM”

İncirliova’da, inşaatların denetim ve yapısını sıkı şekilde yapmak için Şehircilik ve İmar Müdürlüğü’nü oluşturduklarını bildiren Kale, "Daha önce Fen İşleri’nde yapılan bazı işlerin doğru şekilde yapılabilmesi için Şehircilik ve İmar Müdürlüğü’nü oluşturarak bazı işleri ayırdık. İncirliova Belediyesi, inşaatları denetleyen firmaları da kontrol etmeye başladı. Çünkü yapı denetim firmasının mensubu İstanbul’da yaşarken imzasını sadece burada kullandığını fark ettik. Bunları denetim altına aldık" dedi.

YAPILAN HİZMETLERİ ANLATTI

İlçeye yapılan hizmetleri de anlatan Kale, “Belediye hizmet binası içerisinde hizmetin sağlıklı sunulması için birtakım çalışmalar yaptık. Kurtuluş Mahallesi’ndeki Şaban Bozkurt Parkı’nı Engelsiz Park’a dönüştürme çalışmalarımız sürüyor, kısa sürede bu parkı hizmete açacağız. İncirliova’da yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşları, tarihi ve turistik yolculuğa çıkarıyoruz. İncirliova’da merhum Ali Sarıyörük’ün eşi Suna Sarıyörük tarafından tarihi evleri 50 yıllığına belediyemize verildi. İstiklal Mahallesi’nde bulunan tarihi evlerinin kültür müzesine dönüştürülmesi için projemiz sürüyor.

En az oy aldığımız Acarlar Mahallesi’nde hizmette sınırın bitmeyeceğini ifade etmek istiyorum. Acarlar’da temeli atılan pazaryerini de tamamlayarak hizmete açtık. Oy dağılımına göre hizmet etmeyi hiç düşünmedik. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’yla birlikte İncirliova’ya yapılacak hizmetleri konuştuk. İncirliova’daki hamam kompleksi de tamamlandı, yakın zamanda hizmete açacağız. İkizdere ve Sandıklı Mahallesi’nde de sosyal tesis inşaatını yaptık. İncirliova Belediyesi’ni 14 milyon, Acarlar Belediyesi’ni de 2 milyon lira borçla aldık. Tüm borçlarımızı yapılandırdık, hepsini ödüyoruz. Yaptığımız yatırımlarla birlikte şu an 12 veya 13 milyon lira borcumuz bulunmaktadır. İncirliova'nın yaşanabilir, yaşanması en arzu edilen bir ilçe olması için çalışmamız devam edecek” dedi.

“JEOTERMAL İNCİR GİBİ”

Jeotermal enerjiye olan bakış açısını da anlatan Kale, “Jeotermal, yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde, tüm dünyada en önemli temiz enerji kaynaklarından bir tanesidir. Cenab-ı Allah da incir, zeytin gibi jeotermali de Aydın’a nasip etmiş. İncirden de zeytinden de jeotermalden de vazgeçmeyeceğiz. İncirliova’yı jeotermal odaklı, hayatı kolaylaştıracak ne varsa o çapta organize etmeye çalışacağız.”

Değerlendirme toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sarı, Baki Aslantaş, İncirliova Belediye Meclisi'nin MHP'li üyeleri Mustafa Başçı, Şevki Can, Hüseyin Erkan, belediye birim amirleri ile Aydın’daki gazeteciler katıldı. 


Gazete Flaş