20 / 05 / 2024

Aydın Kaygıllı Köyü 'ne cami inşa edilecek!

Aydın Kaygıllı Köyü 'ne cami inşa edilecek!

Kenan Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin yapımı için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden 100 bin lira ödenek ayırdıklarını belirterek, keşif özeti çıkarılan caminin gelecek günlerde temelinin atılacağını söyledi.




 Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Kaygıllı köyünde, duvar ve zemininde çatlakların oluşmaya başlaması nedeniyle 2,5 yıl önce ibadete kapatılan köy camisinin yerine yapılması planlanan yenisi için Aydın İl Özel İdaresi'nden 100 bin lira ödenek ayrıldı.


Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait, 1979 yılında inşa edilen caminin yıkılma tehlikesi nedeniyle köy sakinlerinin, vakit, cuma, teravih ve bayram namazlarını yazın evlerin dam ve teraslarında, kışın ise okul ve meydanda kıldığı Kaygıllı köyünde, yeni caminin temelinin çok yakında atılacağı bildirildi.


İl Genel Meclisi Üyesi Kenan Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin yapımı için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden 100 bin lira ödenek ayırdıklarını belirterek, keşif özeti çıkarılan caminin gelecek günlerde temelinin atılacağını söyledi.


Caminin yapı güvenliği nedeniyle ibadete kapatıldığını anımsatan Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:


 "Köylülerin çatıda, okulda ve köy meydanında namaz kılmalarını elbette istemeyiz. Öncelikli hizmetlerimizden biri Kaygıllı köyüne bir cami yapılması olacak. Durumu bundan önceki Aydın Valimiz biliyordu. Yeni Valimiz Erol Ayyıldız’ı da köyün durumu ile ilgili bilgilendirdik. Bugüne kadar caminin yapılmasında birtakım gecikmeler oldu. Büyükşehir Yasası nedeniyle köy tüzel kişiliği mülk edinemiyor. Bu sorunu giderdik.


Köy camisinin projesi yapıldı. Keşif özeti çıkarıldı. Önümüzdeki günlerde köy camisinin temeli atılacak. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olarak caminin yapımında gerekli ödeneği çıkaracağız. Keşif özetinin İl Daimi Encümenine gelmesiyle gerekli ödenek çıkacak. Bu konuda elimizden gelen yardımı yapacağız. Caminin kısa zamanda ibadete açılması için el birliği ile üzerimize düşeni yapacağız."


Köye Kurban Bayramı'nda gelen misafirlerle namaz kılacakların sayısı yaklaşık 250 kişiye çıkınca, namaz kılacak yer bulma telaşı yaşandığını anlatan Özcan, "Yaz mevsiminde namazlarını çatıda kılan köylüler kış mevsiminin yaklaşmasıyla eğitim öğretime kapalı olan köy okulunun bir sınıfında kılmaya başladılar. Kurban Bayramı namazını kılmak isteyenleri sınıf almayınca bayram namazı için köy meydanı seçildi. Köylüler açık alanda bayram namazını kılmak durumunda kaldı" diye konuştu.


Köy muhtarı Cavit Gayaf da yağmurun yağmaması nedeniyle köyde bayram namazının kılınabildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:


"Köy camisi yaklaşık 2,5 yıldır ibadete kapalı. Caminin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait olması nedeniyle hiçbir şekilde tasarrufta bulunamıyoruz. Vakıflar da zaten tasarrufta bulunmamıza izin vermiyor. Kendi imkanlarımızla yeni bir cami yaptırmaya çalışıyoruz. Cami yapılıncaya kadar namaz kılacak yerimiz yok. Bayramda köye gelen misafir sayısınında fazla olması nedeniyle bayram namazını köy meydanında kılmak durumunda kaldık. En büyük sevincimiz bayram namazı günü yağmur yağmaması oldu. Çünkü yağmur yağsaydı köyümüzde bayram namazı kılınamazdı. Caminin yapılması için İl Özel İdaresinden 100 bin lira ödenek sözü aldık. Bu paranın çıkması durumunda hemen inşaata başlayacağız. Bizim için toplu namazlar çileye dönüştü."


AA


Geri Dön