12 / 05 / 2024

Aydın'da mahkeme kararına rağmen 36 villa yıkıldı!

Aydın'da mahkeme kararına rağmen 36 villa yıkıldı!

Aydının Didim İlçesinde geçen hafta yazlıklarına gelen ve aralarında doktor, mühendis ve emekli memurlarında bulunduğu 36 villa sahibi balkon ve pergolelerinin belediye ekipleri tarafından yıkıldığını görünce şaşkına döndü...



AYDINın Didim İlçesinde geçen hafta yazlıklarına gelen ve aralarında doktor, mühendis ve emekli memurlarında bulunduğu 36 villa sahibi balkon ve pergolelerinin belediye ekipleri tarafından yıkıldığını görünce şaşkına döndü. Akdeniz Tatil Sitesi Yöneticisi Erdoğan İzmirli, "Belediye, yıkım kararının iptali için Aydın 1. Bölge İdare Mahkemesine açtığımız dava sürerken ocak ve şubat ayında yıkım yaptı. 36 villa sahibi belediyeye maddi ve manevi tazminat davası açacağız" söyledi.

Didim Efeler Mahallesinde 1996 yılında yapımı tamamlanan 66 villanın bulunduğu Akdeniz Tatil Sitesindeki 36 villanın balkon ve pergoleleri kaçak olduğu gerekçesiyle, 2008 yılında belediye tarafından yıkım kararı verildi, Villa sahipleri Aydın 1inci Bölge İdare Mahkemesine, 2010 yılı kasım ayında başvurarak yıkım kararının iptalini istedi. Dava devam ederken Didim Belediyesi Fen ve İmar İşleri ekipleri 36 villanın balkon ve pergolelerini ocak ve şubat ayında yıktı. Geçen hafta yazlıklarına gelen ve aralarında doktor, mühendis ve emekli memurların da bulunduğu villa sahipleri yıkımı görünce şaşkına döndü.

Villa sahiplerinden 69 yaşındaki Kemal Koçak, Aydın 1inci Bölge İdare Mahkemesine açtıkları davanın 24 Mayıs 2011 tarihinde lehlerine sonuçlandığını belirterek, "Her villada yaklaşık 30 bin liralık zarar var" dedi. Mahkeme kararını ve bilirkişi raporlarını gösteren Akdeniz Tatil Sitesi Yöneticisi Erdoğan İzmirli, şunları konuştu:

"Tam 15 yıldır bu villaları kullanıyoruz. Ruhsatların tamamı 2004 yılından itibaren kanuna uygun olarak alındı. Balkonların üzeri pergoleyle sıcağa karşı önlem olarak kapatılırken belediyenin izni ve görüşü de alındı. Geçen yıl belediye yıkım kararı verince itiraz ettik. Belediye, yıkım kararının iptali için Aydın 1inci Bölge İdare Mahkemesine açtığımız dava sürerken ocak ve şubat ayında yıkım yaptı. 36 villa sahibi belediyeye maddi ve manevi tazminat davası açacağız." dedi.

Didim Belediye Başkanı CHPli Mümin Kamacı yıkımların yapıldığı dönemde İçişleri Bakanlığınca görevden alınmış olduğunu hatırlatarak, "Belediyede olsak hukuğun dışında hareket edemeyiz. Vatandaşın çok hakkını korumalıyız. Konu ile ilgili detaylı bilgim yok. Eğer mahkeme yıkımların iptali yönünde karar verdiyse yıkımlar yapılmamalıydı" söyledi.

Yıkımların yapıldığı dönemde Fen ve İmar İşleri Müdürü olan Güven Tezel de yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"2008 yılında verilen kararla yıkımların yapılması için ihale yapılması gerekiyordu. İhaleyi yaptık ve yıkımlar gerçekleşti. Daha fazla bekleyemezdik. Vatandaş 2008 yılında alınan karardan sonra niye 2 yıl bekledi Daha önce yargıya gitmiş olsaydı, yıkımlar yapılmayabilirdi. Biz kanunu uyguladık." dedi.
AA


Geri Dön