29 / 04 / 2024

Aydın'da sahte tapuyla ev satan kişi hakkında soruşturma başlatıldı!

Aydın'da sahte tapuyla ev satan kişi hakkında soruşturma başlatıldı!

Aydın’da maket üzerinden konut satarak vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan B.D’nin evrakta sahtecilik suçundan da hakkında soruşturma başlatıldı. B.D'nin sahte tapu üzerinden bir inşaatın çalışmalarına başladığı iddia edildi.



Efeler ilçesinde faaliyet gösteren firmanın sahibi B.D. çoğunluğu polis ve devlet memuru yüzerce kişiye maket üzerinden ev sattıktan sonra ortadan kaybolmuştu. İl Emniyet Müdürlüğü’nce oluşturulan özel ekip tarafından Yalova’da yakalanarak Aydın’a getirilen B.D, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Aydın Efeler, Köşk ve Kuşadası’nda inşaat yapan firmadan inşaat ve proje safhasında ev alan mağdurlar gelişmeleri yakından takip ederken firmayla iş yapan alacaklılar inşaatlardaki malzemelere icra yoluyla el koymaya başladı. 

SAHTE BELGE DÜZENLEMİŞ 

Yüzlerce kişiyi mağdur eden B.D. hakkında resmi evrakta sahtecilik suçundan hakkında soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili Efeler Tapu Müdür Yardımcısı H.B, savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde B.D’nin kendisine ait imzayı kullanarak sahte tapu çıkardığını ileri sürdü. H.B’nin ifadesinde, Efeler Belediyesi görevlilerinin çalıştığı kuruma gelerek kendisine Cumhuriyet Mahallesinde bulunan bir parsele ilişkin tapu fotokopilerini gösterildiğini ve bu adrese inşaat ruhsatı kendisinin verdiğinin söylendiğini, bunun üzerine yaptığı sorgulamada bu tapu fotokopilerinin sahte olduğunu ve Takbis sisteminde belirtilen parsellerin olmadığını tespit ettiğini ve kapu fotokopilerinin altındaki imzanın kendisine ait olduğunu ancak bu belgelerin üzerinde düzeltme yapılarak sahte belgeye dönüştürüldüğünü söylediği öğrenildi. 

RUHSAT DA SAHTE ÇIKTI 

Soruşturma kapsamında B.D’nin sahibi olduğu firma tarafından inşaatına başlanan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki tarlanın sahibi M.Ö’nün de ifadesinde, “Aydın 1. Bölge Cumhuriyet mahallesinde bulunan tarlamı Alim 09 İnşaat yetkilisi ile yer karşılığı daire yapılması ve yapılacak dairelerin yüzde 37’sini tapusunun şahsıma verileceğini içeren sözleşmeyi noterde yaptık. Daha sonra şirket yetkilisinin kaçtığını öğrendim. Belediyeye gidip tarla üzerinde yapılan işlemleri incelediğinde 2 tapu senedi ile Aydın 3. Noterliğince sahte ek beyanname ile belediyeye Alim 09 inşaat yetkilisinin müracaatta bulunduğunu ve 24 adet blok ruhsatının bu şekilde çıkartıldığını tespit ettim. Tapu Müdürlüğü’nde sorgulattığımda ise bu şekilde bir tapunun olmadığını öğrendim. Bende şikayetçiyim” dediği belirtildi. 


Ses Gazetesi


Geri Dön