Kent Haberleri

Aydınevler'de tapu sorunu çözüldü!

Aydınevler Mahallesi'nde 427 tapu sahibinin sorununu çözen Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, halkının haklı istekleri doğrultusunda çözüm üretmeye ve hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Aydınevler Mahallesi'nin tapu mağduru sakinleri, yıllardır çözülemeyen tapu sorununda mutlu sona kavuşmanın sevincini yaşıyor. 427 tapu sahibinin sorununu çözen Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, halkının haklı istekleri doğrultusunda çözüm üretmeye ve hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.
Tapulanna kavuşan hak sahipleri için Aydınevler Mahallesi Çobanlarderesi Cami'nde tapu teslim töreni düzenlendi.
Törene İstanbul birinci bölge milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, belediye başkan yardımcılan, müdürler, mahalle muhtarlan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Maltepe Belediye Başkam Prof. Dr. Mustafa Zengin, 1996'dan beri çözülemeyen tapu sorununun çözüm sürecini mahalle sakinleriyle paylaştı.
ÖZVERİYLE ÇALIŞTIK
Maltepe Belediye Başkam Zengin, konuşmasmda, "Bugün çok önemli bir gün. Bu önemli güne kadar gelinen süreci özetlemek gerekirse bu gecikmelerin temelinde yatan bizim öngöremediğimiz mevzuat hazretleridir. Bildiğiniz gibi Aydınevler ikinci etap bölgemiz sorunlu bir bölgeydi. 1996 yılında başlayan imar planlan Milli Savunma Bakanlığı tarafından dava edilmişti, 2008'de başlayan ve bizim noktayı koyduğumuz 2010 tarihinde imar uygulamalarına başladık.
Tapusu olması gereken ancak tapusu olmayan yerler vardı. İmar uygulama planları Belediye'ye, Milli Emlak'a, vatandaşa ait yerler bir karmaşa içindeydi. On sekiz uygulaması denen imar uygulamasıyla başladık.
İmar uygulamasını onay için İBB meclisine sunduk. Üç kez iade edildi. Bu zaman kaybı bundan kaynaklandı. Sonuçta bir yıl önce İBB'ye gönderdik ve İBB onayladıktan soma 2013 Mayıs'ta Tapu'ya gönderdik, sevgili tapu kadastro müdürüne ve ekibine teşekkür ediyorum, çünkü İBB'nin kaybettirdiği 1,5 yılı en kısa sürede çözdü. Sizi sabnnızdan dolayı alkışlıyorum. Bu konuda ellerinden geleni yapan başta planlama müdürümüz Aliye Şengül ve ekibime de teşekkür ediyorum.
Tapuyu hak eden dostlarımıza belgelerini getirdikçe tapularım veriyoruz. Bugün sembolik olarak vereceğiz. Toplamda 427 hak sahibi tapularım alacaklar." dedi.
HALKIMIZLA BÖLÜŞECEĞİZ
Aydınevler mahallesinde hiç kimsenin tapusuz kalmayacağım belirten Başkan Zengin, "Tapu tahsisi olan tapusuz vatandaşlarımız için on dönüm araziyi halkımızla bölüşeceğiz, hisselerimizi vererek tapularım vereceğiz; bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim yapmak istediklerimiz bize verdiğiniz güven ışığı altında açıktır, şeffaftır. Biz diyoruz ki; bizden kaynaklanmayan gecikme için özeleştirimizi yaptık. Burada bu işlemi yaparken adım adım takip ettim, her hafta ekibimizle konuşuyoruz. Bunun için özveriyle çalıştı arkadaşlarımız, sizler de sabırla beklediniz. Sizler bize bir ailenin bireyi olarak, bizi bir baba olarak görüp belgelerinizle geldiğinizde, biz de babalık görevini yapacağız.
Burada Milli Emlak'a aynlan bir bölüm var. Verirler mi, vermezler mi zaman içinde göreceğiz. Ama şu temel görüşten ayrılmayalım; burada tapusuz kimse kalmayacak.
Sosyal demokrat halkçı belediye olarak vatandaşımıza verdiğimiz olanaklarla vatandaşımızın kendi rantım başkasının almasına izin vermeyiz. Bunlar bizim size lütfumuz değil, sizin yıllardır yoksulluk içinde özveriyle yaptığınız birikimleri sağlamak sosyal belediyecilik anlayışımızın gereğidir. Yüreğim sizin yanınızda, sizler de bana sordunuz, sabrettiniz, güvendiniz ve bugüne geldik, mutlu sonuca ulaştık. Hepinize hayırlı olsun.
Bu arada bugün bir araya geldiğimiz ve 1992'de yapılan camimizin minaresi yok, en kısa zamanda minaresini yaparak camimizi de tamamlayacağız." diye konuştu.
20 YILLIK CİLE BİTTİ
Aydınevler Mahallesi muhtarı Sabri Soydal, büyük sıkıntılar çeken tapu mağduru vatandaşların çilesine bir son veren Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'e mahalle sakinleri adına teşekkür etti. Soydal, konuşmasmda, "Yirmi yılı aşkın süredir çile çektik, umutlarımız bitmişti tam o sırada başkanın düğmeye basmasıyla beraber suya düşen hayallerimiz işte bugün burada mutlu sona kavuştu. Bu şölenin oluşmasında başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere; belediye başkan yardımcılarımıza, planlama müdürümüze ve tüm emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler." dedi.
MALTEPE BELEDİYESİ İLK 5TE
Sabri Soydal, dört yü içinde verilen belediye hizmetlerinden ötürü de teşekkür ederek, "2009 seçimlerinden bu yana Sayın Belediye Başkamız dört yıl içinde çok güzel hizmetler yaptı. Maltepe'mizde olmazsa olmaz projelere imza atıldı, Altın Kart, Cumhuriyet Eğitim Merkezi, öğrenci yurdumuz, Esenkent imar planlan, parklann yapılması, Aile Sağlığı Merkezlerinin açılması, kapalı spor kompleksinin açılması ve sayamayacağım birçok hizmet yapıldı. Bizim belediyemiz hem halkına hem muhtarlarına verdiği hizmetlerle İstanbul genelinde ilk beşin içinde yerini almıştır, beni çok mutlu etti, gururlandırdı. Mahallemize de baktığımda Altmışlar Sitesi yanında 5 dönümlük alanda parkımız yapıldı, belediye garajımız vardı, park olmasını çok istemiştik. Burası da boşaltıldı ve Sayın Başkanımızın talimatıyla park çalışması devam ediyor. Oğuzhan Caddesi kapalıydı, açtıramamıştık ve şimdi o da hizmete girdi. Maltepe'deki okullarla beraber Aydınevler'de de okullara destek veriliyor, akıllı tahtalan dağıtıldı. Camilerimizin sorunlanm gidermek adına toplantılar yapüdı ve sorunlar çözülüyor. Sağlık ocağının yarımda 1,5 dönüm araziye park yapılacak, imar planları ve tapulara gelirsek, bıigün bunun da mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürler ediyorum, bundan somaki dönemde de bizlere daha güzel hizmetleri olacaktır. Kaliteli bij Maltepe için hizmet veren ekibine de teşekkür ediyorum." diye konuştu.
HALKLA BELEDİYE BİRARADA
İstanbul birinci bölge milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, tapu sevinci yaşayan vatandaşların mutluluğunu paylaştığını belirterek, "İlk seçim çalışmama bu mahallede başlamıştım, sağ olun var olun, o günden beri bağrınıza bastınız. Maltepe Belediye Başkam Sayın Prof. Dr. Mustafa Zengin'e, ekibine ve muhtarımıza teşekkür etmek istedim. İstanbul'da tapu sorunu çok sıkıntılı. Halkla belediye bir arada olduktan soma çözülüyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Sembolik olarak on bir kişinin tapu aldığı törende, mahalle muhtan Sami Soydal, mahalle sakinleri adına Başkan Zengin'e teşekkür plaketi takdim etti. Belgeleri hazır olan hak sahiplerinin tapularım Maltepe Belediyesi Planlama Müdürlüğü'nden almaya devam edeceklerini büdirildi.

Hürriyet Ek