Eğitim

Aydınoğlu Otel Hollandalı şişmanları zayıflatacak!

Anadolu Yakası'nda Türkiye'nin ilk spor otelini kuran Aydınoğlu, gözünü Hollandalı ve Danimarkalı şişmanlara dikti

Divan, Marriott, GreenPark gibi otel zincirlerinin Anadolu Yakası'nda yatırım yaparak Türkiye'nin ilk spor otelini kuran Aydınoğlu, gözünü Hollandalı ve Danimarkalı şişmanlara dikti. Otel merkezinde 'zayıflama merkezi' kurmayı da planlayan grup, yurtdışından gelenleri hem zayıflatacak hem de tatil yaptıracak.

Hollandalı ve Danimarkalı şişmanlar 'fit' olmak için İstanbul'a gelecek. Kuzey Avrupa ülkelerinde 'zayıflama' faaliyetlerinin sigorta kapsamında olması sayesinde bu ülke vatandaşları İstanbul'a gelerek hem zayıflayacak hem de tatil yapacak.

İki yıl önce İstanbul'un Anadolu Yakası'nda İdealtepe'de butik otel olarak açılan ama Divan, Marriott, GreenPark gibi otel zincirlerinin bölgede yatırım yapmasıyla farklılaşmak için konseptini değiştirerek Türkiye'nin ilk 'spor oteli'ni kuran Aydınoğlu Otel, hem yerli hem de yabana turistleri zayıflatacak. Bir ay içinde otel bünyesinde hizmete girecek. Zayıflama merkeziyle birlikte otele gelen müşterilerin kendilerine özel bir program çerçevesinde spor yaparak ve doktor kontrolünde zayıflayabileceğini, yurtdışından ve şehir dışından gelenlerin tatil de yapabileceğini söyleyen Aydınoğlu Otel Genel Müdürü Gökhan Koç, "Merkezin başında ünlü bir akademisyen olacak ve kişiye özel diyet programları için yardımcı olacak. Merkeze 1 milyon dolarlık yatırım yapılacak" diye konuştu.

Spor takımlarını çekti

Konsept değişikliğinin ardından çok iyi sonuçlar aldıklarını ve şu anda yüzde 70 doluluk oranıyla çalıştıklarını aktaran Koç, yüzme, basketbol, tenis gibi spor dallarında hem yerli hem de yabancı takımların kondisyon çalışmak için tesislere tercih ettiğini ifade etti. Son dönemde İspanyol basketbol milli takımını da ağırladıklarım söyleyen Gökhan Koç, "Fitness, tenis, halı saha, yüzme gibi spor adına her türlü altyapıyı sunuyoruz. Bu yüzden spor kulüplerinin yanı sıra hafta sonu dinlenmek için şehir dışına çıkan aileleri de çekmeyi başardık" dedi.

 Bursa'da spor oteli için arazi aranıyor

Gelen talep nedeniyle otelin yatırımcısı Aydınoğlu İnşaat'ın yeni otel yatırımları için de harekete geçtiğini anlatan Gökhan Koç, "Bursa'da şu anda arazi toplanıyor. Buraya da bir spor oteli yapılacak. Yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırım düşünülüyor. İdealtepe'deki otel için is 20 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi. Ayrıca Acıbadem'de de bir spor merkezi yatırımımız olacak" açıklamasını yaptı.

Hale Tüzün/Vatan