17 / 05 / 2024

Aydoğan Selimoğlu: Konut kredileri çok cazip

Aydoğan Selimoğlu: Konut kredileri çok cazip

Kredilerde cazip seçenekler banka kredisiyle ev almayı kolaylaştırıyor



İzmir'de villalar, İstanbul'un Anadolu yakasında çeşitli rezidanslar üreten Selimoğlu Grup, yakında Şerifali'deki Lavella projesinin 9-11. etaplara başlamaya hazırlanıyor. Şirket Fenerbahçe'de de yeni lüks projesinin temelini atacak. Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, 2010 yılını yatırım yılı olarak gördüklerini, 2011'de ise seçimlerden dolayı daha temkinli hareket edeceklerini söyledi. 

İŞADAMLARI İŞ YAPSIN

Selimoğlu müşterilere yönelik olarak da "Şimdi kredilerin masrafları da düşük, faizleri de düşük. Konut almak için bundan daha uygun bir zaman zor bulunur. Elinde nakdi olanlar da yine alsınlar ama kredi ile alsınlar, bence daha iyi. Örneğin işadamları nakit parasını gayrimenkule bağlamaktansa o parayla iş yapsınlar" dedi.

ALICIYA 2 UYARI

Piyasada şişirilmiş fiyatlarla daire satanlar olduğu uyarısında bulunan Selimoğlu, konut alıcılarına şu tavsiyede bulundu: "Her işin bir maliyeti var. Bunun üzerine az da olsa kâr konulur. Eğer maliyeti kurtarmıyorsa sonuç açık verir, fatura alanlara çıkar. Maliyetin altında satılan evden kesinlikle uzak durun. Maketten ev alanlar da mutlaka bildik, çok köklü firmaları seçsinler."

SAO PAULO'DA ŞİRKET KURACAĞIZ

Şirket olarak bir çok yeni projeye girdiklerini, yeni yerler de aradıklarını anlatan Selimoğlu, "Doğru yerde arsa bulamıyoruz. Bizde o sıkıntı var" diye konuştu. Brezilya ile iş yapmayı düşündüklerini anlatan Selimoğlu, Sao Paulo'da büyük bir firma kurabileceklerini, arsa baktıklarını açıkladı.

Selimoğlu, "Topraklar çok, insanlar zengin, fiyatlar farklı. 1.5 ay önce orada araştırma yaptık. İlk sonuçlar umut verici. Arsayı bulduğumuzda çalışmaya başlayacağız. Ancak orada arsalar çok pahalı, kredi faizleri korkunç yüksek. İlk etapta konut daha sonra iş yeri projesi yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Bugün

Geri Dön