01 / 05 / 2024

Aygün Şirketler Grubu, Berline iki otel daha yapacak!

Aygün Şirketler Grubu, Berline iki otel daha yapacak!

Almanyanın başkenti Berlinde açtıkları otel dışında iki Titanic Hotelin daha inşaatını sürdürdüklerini belirten Aygün Şirketler Grubu Başkanı Mehmet Aygün, Biri dört yıldızlı, diğeri beş yıldızlı olacak" dedi



Almanyanın başkenti Berlinde açtıkları otel dışında iki Titanic Hotelin daha inşaatını sürdürdüklerini belirten Aygün Şirketler Grubu Başkanı Mehmet Aygün, Biri dört yıldızlı, diğeri beş yıldızlı olacak. İstanbul ve Belekte de iki otelimiz daha yapım aşamasında. Hepsi için toplam 200 milyon Euroluk yatırım yapacağız dedi.

Almanyanın başkenti Berlinde dört yıldızlı otel açan Türk otel zinciri Titanic, aynı şehirde 75 milyon Euroluk iki otel inşa ediyor. İstanbul Bayrampaşada ve Antalya Belekte de iki otel açmaya hazırlanan grubun bundan sonraki odağı ise otel işletmeciliğinde olacak. Titanic Hoteli bünyesinde bulunduran Aygün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, şu anda bünyelerinde yedi otel bulunduğunu belirterek, ikisi Berlinde ikisi de Türkiyede olan yapım halindeki dört otele 200 milyon Euro yatırım yapacaklarını söyledi. Türkiyeden yurtdışına açılan ilk otel zincirlerinden biri olduklarını anımsatan Aygün, Berlindeki 226 odalı otelimiz çok ilgi gördü. Doluluğu yüzde 95lerde. İki yeni otelle Berlindeki varlığımızı güçlendireceğiz. Hem yurtiçi hem de yurtdışında her yıl zincire beş otel ekleme hedefimiz var dedi.

Almanyada iki otel daha

Almanyada iki otelin inşaatını sürdürdüklerini dile getiren Aygün, Biri dört, diğeri beş yıldızlı olacak. 210 odalı beş yıldızlı otelin yatırımı 40 milyon Euro, 476 odalı dört yıldızlı oteli yatırım tutarı ise 35 milyon Euro olacak. Otellerimizde çalışanların yüdze 70i Türk. Türk mutfağı ve geleneklerine öncelik veriyoruz. Gelenler kendilerini rahat hissediyor diye konuştu. Aygün, Avrupaya da yayılmak istediklerini de vurgulayarak, büyük başkentlerde yer bulma sorunu yaşadıklarını belirtti.

Türkiyede de iki yatırım

Türkiyedeki yatırımlarının da devam ettiğini aktaran Aygün, şunları anlattı: Bayrampaşadaki otelimizin de inşaatı sürüyor. 2 bin 500 yatak kapasiteli olacak. Ekim 2012de açılacak otelle İstanbuldaki altıncı otel sayısına ulaşacağız. Antalya Belekte  ise 800 odalı projemizin inşaatı sürüyor. Yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarımızın toplam tutarı 200 milyon Euroyu buluyor.

İşletmecilikte de büyüme planı yaptı

MEHMET Aygün, Bayrampaşadaki otelle beraber otel işletmeciliğine de soyunduklarına dikkat çekerek, şöyle konuştu: Bundan sonra kendi yatırımlarımız dışında işletmeci olarak da büyümek istiyoruz. Her türlü teklife açığız. Ayrıca Anadoluda otel ihtiyacını gördük. Anadoluya açılmayı düşünüyoruz. Araştırmalarımız sonrasında üç yıldızlı otellerin burada iş yapabileceğini gördük. İlk etapta, Eskişehir, İzmir, Trabzon, Kayseri gibi şehirleri hedefliyoruz.

İstanbul   hak ettiği payı alacak

TÜRKİYEde turizm sektörünün çok iyi gittiğine de değinen Mehmet Aygün, Bu yıl doluluklar çok iyiydi. Özellikle İstanbulda çok iyi sattı. Altı otelimiz var. İyi lokasyonda başka yer bulsak gene otel açmak isteriz. İstanbul henüz dünya turizminden tam istediği payı alamamış durumda. Fiyatlar biraz yükseldi ama dünyanın diğer metropollerindeki otellere göre halen fiyatlar çok düşük. İstanbul dünya turizminden hak ettiği payı alacak dedi.
Hürriyet


Geri Dön