Genel

Ayios Haralambos Kilisesi restore ediliyor!

Çeşme Belediyesi Fen İşleri Müdürü Fatih Taylan, tarihi Ayios Haralambos Kilisesi’nin restorasyonu çalışmalarına başlandığını bildirdi

Taylan, kilisenin restorasyonu için tüm sürecin tamamlanmasının ardından 1 milyon 627 bin 218 lira bedel ile ihale edildiğini söyledi.

Restorasyon çalışmalarının maliyetinin yüzde 95’inin İzmir Valiliği Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden, yüzde 5’inin de Çeşme Belediyesi tarafından karşılanacağını belirten Taylan, "Sözleşmeye göre yüklenici firma 300 günde yani Temmuz 2011’de restorasyon işini bitirecek. Böylelikle tarihi Ayios Haralambos Kilisesi, tavan ve duvarlardaki boyadan kurtarılarak, gün yüzüne çıkarılacak motifleri ve güven altına alınmış binasıyla gelecek sezonda Çeşme turizmine hizmet vermeye başlayacak" dedi.

Taylan, bu yıl mayıs ayında Çeşme’yi ziyaret eden Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos’un kiliseyle yakından ilgilendiğini  hatırlatarak, kilisenin restore edilmesiyle birlikte Çeşme’de inanç turizminin yaygınlaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Çeşme merkezde bulunan ve 1832 yılında yapılmış olan kilise, Hristiyan Ortodoks inancı bakımından önemli dini yapılar arasında yer alıyor.
AA