30 / 04 / 2024

Aykut Ferah enerji yatırımları yapacak

Aykut Ferah enerji yatırımları yapacak

Aykut Ferah, bu yıl 300 megavatlık rüzgar ve hidroelektrik santralı yatırımlarını başlatmayı hedeflediğini açıkladı



Red Bull enerji içeceğini Türkiye'ye getirmesinin yanı sıra Air Race İstanbul, Bosphorus Cross gibi organizasyonları gerçekleştiren Aykut Ferah enerjiye giriyor

Enerji içeceği markası Red Bull'u Türkiye'ye getiren Aykut Ferah, Türkiye'de bu yılın ikinci yarısında 300 megavatlık rüzgar ve hidroelektrik santralı yatırımlarını başlatmayı hedeflediğini açıkladı. Red Bull'un yanı sıra Air Race İstanbul, Bosphorus Cross gibi organizasyonlar gerçekleştiren Ferah, yenilenebilir enerji ile Türkiye'de elektrik enerjisi sektörüne yatırım yapacak, Türk-Amerikan danışmanlık ve servis hizmetleri firması olan TurkPower Corporation'ı (TPC) Ocak 2010'da hayata geçirdi. TurkPower Corporation CEO'su Aykut Ferah, ilk aşamada 300 megavatlık rüzgar ve hidroelektrik santralı yatırımlarını 2010 yılının ikinci yarısında başlatmayı hedeflediklerini ifade etti.

ABD'DE HALKA AÇILACAK
Ferah, TurkPower Corporation'ın `anahtar teslimi enerji santrali' kuracak bir sistem geliştirdiğini kaydetti. Türkiye'yi sürdürülebilir bir getiri hedefleyen tüm yatırımcıların gözbebeği yapmak istediklerini vurgulayan Ferah, TurkPower Corporation'ın ABD'de kurulmuş aynı isimdeki şirketinin borsaya açılmak için gerekli altyapı hazırlıklarını tamamlayarak başvurusunu yaptığını ifade etti. Ferah, NASDAQ'ın altındaki ikinci pazar olan `OTC Bulletin Board'da birkaç aya kadar hisselerinin işlem görmeye başlayacağını belirtti.
Star


Geri Dön